PUBLICITÉ

Blog : " Blog diëtetiek "

Tien goede redenen om niet op restaurant te gaan

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 17/05/2011 - 10h06
-A +A

Op een avond uit eten gaan is altijd leuk. Het is tevens een mooie reden om niet te moeten afwassen. Maar het is soms ook een teken van zwakte waaraan we eigenlijk hadden moeten weerstaan!

PUB

De tien redenen om niet op restaurant te gaan

1) U zult geld uitsparen
Een avondje op restaurant is wel aangenaam, maar het kost u toch een mooi bedrag, zelfs als u zich beperkt tot de goedkope eethuizen. Als u zin hebt in een leuke avond, kunt u beter investeren in duurdere ingrediënten of in een goede fles wijn…

 

2) U zult gemotiveerd zijn om zelf te koken
Als u zin hebt om iets lekkers, of zelfs iets heerlijks te eten, moet u beseffen dat u in staat bent om dat zelf klaar te maken. Het internet is een onuitputtelijke bron van heerlijke recepten met diverse moeilijkheidsgraden en bestemd voor verschillende  budgetcategorieën. Als u weerstaat aan de zin om op restaurant te gaan, zult u des te gemotiveerder zijn om in uw keuken blijk te geven van verbeelding en durf.

 

3) U zult minder calorieën gebruiken

Dit argument wordt vaak aangehaald, ook al is het niet het belangrijkste (een avondje op restaurant heeft nog nooit iemand… langer dan 24 uur extra kilo's bezorgd). Het klopt echter wel dat op restaurant de porties niet aangepast zijn aan uw eetlust, terwijl dat wel het geval is als u zichzelf kunt bedienen. En thuis komt niemand u verleiden met heerlijke dessertjes!

 

4) U zult volledig baas zijn over de inhoud van uw bord

Hebt u last van een gevoelige spijsvertering, voedingsallergieën of -intoleranties, dan is thuis eten veel gemakkelijker dan uit gaan eten. Hetzelfde geldt trouwens als u twijfels hebt over de herkomst van de voedingsmiddelen: het zal voor u een hele geruststelling zijn als u alle ingrediënten zelf hebt gekozen.

 

5) U zult uw eigen interieur anders bekijken
Als u zin hebt in een lekkere maaltijd in een mooie omgeving, moet u niet meteen uw eigen huis verlaten. U kunt de eetkamer opruimen en mooi versieren en de tafel op uw eigen manier dekken. U krijgt dat wel voor elkaar en het zal u des te meer opvrolijken omdat u er langer dan enkele uren van zult kunnen genieten.

 

6) U zult genieten van een andere omgeving
Niet naar een restaurant gaan, betekent niet dat u thuis moet blijven. Een avondje met vrienden kan bij iemand thuis worden georganiseerd, maar evengoed in een park of ergens op een mooi en verleidelijk plekje in de natuur… als het weer wil meewerken natuurlijk!

 

7) U zult minder stress ervaren
Als u op restaurant gaat eten, moet u eerst beslissen waar u naartoe wil, dan vragen of er nog een tafel vrij is, een parkeerplaats zoeken… Samengevat komt het erop neer dat de stress van de voorbije werkdag nog een verlengstuk krijgt tot 's avonds laat. Soms is dat gerechtvaardigd, maar lang niet altijd.

 

8) U zult de verspilling beperken
Op restaurant is uw bord leegeten niet altijd vanzelfsprekend. En meestal komen de restjes in de vuilbak terecht omdat dat hygiënisch gezien beter is. Als u thuis was gebleven, had u de restjes 's anderendaags nog kunnen opeten zonder risico voor uw gezondheid en zonder iets te moeten weggooien.

 

9) U zult zelf beslissen wanneer u welke schotel eet
Niets zo vervelend als een restaurant waar u zeer lang op uw bestelling moet wachten! Even erg is een eetgelegenheid waar de gerechten veel te snel na elkaar worden opgediend, zodat u de indruk krijgt dat men u zo snel mogelijk buiten wil. Als u thuis eet, kunt u in alle vrijheid beslissen hoe snel of hoe traag de gerechten elkaar zullen opvolgen.

 

10) Het zal de volgende keer beter smaken
Deze lijst is in geen geval een pleidooi om niet meer op restaurant te gaan eten. Het is wel de bedoeling u erop te wijzen dat 'genieten' des te intenser beleefd wordt als men er zorgvuldig mee omgaat. Ga gerust op restaurant eten als u er zin in hebt, maar vraag u eerst af of het wel de moeite loont…

Post gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 17/05/2011 - 10h06
Ce billet fait partie du blog : Blog diëtetiek
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Bang om te verdikken? Ontzeg u vooral niets! Geüpdatet op 27/06/2014 - 10h35

Het proces is bekend: hoe meer we ons bepaalde producten ontzeggen, hoe meer trek we erin krijgen en hoe groter onze frustratie wordt. En vroeg of laat zwichten we onvermijdelijk. Het resultaat zijn weer extra kilo’s en schuldgevoelens.

Hoe blijft u het knabbelen en dwangmatig eten de baas? Gepubliceerd op 01/07/2014 - 16h50

Of u op dieet bent of niet, het tussendoor knabbelen en boulimieaanvallen riskeren op de duur zwaar door te wegen. We bezorgen u een aantal tips die u in de praktijk kunt omzetten om uw dwangmatige obsessies en de daaropvolgende gewichtstoename te be...

Een slanke lijn-gids voor de vakantie Gepubliceerd op 06/08/2013 - 11h57

U wilt een paar kilo's afslanken? U wilt zeker niet aankomen tijdens uw vakantie? Maar wél: af en toe een glaasje rosé drinken, eens een keertje op restaurant gaan, genieten van een aperitiefje, barbecueën met vrienden zonder op uw calorieën te moete...

Zakenlunchen: hou ze lekker én gezond! Geüpdatet op 02/03/2004 - 00h00

Zakenlunchen zijn één van de aangename aspecten van het werk. Toch kunnen ze een grote bron van frustratie zijn voor wie zichzelf alles of integendeel niets ontzegt. Dat geldt des te meer voor mensen die hartproblemen hebben gehad.

Meer artikels