PUBLICITÉ

Thermale kuren, vermageren met een coach

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 06/03/2012 - 14h44
-A +A

Thermale kuren kunnen een heuse opkikker zijn voor mensen die gewicht willen verliezen. Men kan er een beroep doen op heel wat experts (artsen, voedingsdeskundigen en anderen) op een en dezelfde plek. Een kuur kan een goede oplossing zijn voor personen die met een te hoog lichaamsgewicht kampen.

PUB

Een thermale kuur om te vermageren

De strijd tegen overgewicht is een harde en dagelijkse strijd voor de betrokkenen en ook voor de arts die beschikbaar moet zijn, gespecialiseerd en overtuigend in zijn discours. Hij moet de patiënt ook van dichtbij opvolgen om hem doeltreffend te begeleiden en aan te moedigen.
Samen met de patiënt moet hij op zoek gaan naar manieren en kneepjes om vijf stuks groenten en fruit per dag te eten, om te weerstaan aan trek en honger, om te bewegen, enz. Bedoeling is niet om alleen beperkend op te treden, maar om tot een evenwichtig voedingspatroon te komen. Het gaat om een vorm van 'coaching', net zoals dat het geval is bij mensen die bijvoorbeeld willen stoppen met roken.

Een thermale kuur: een gunstige omgeving om te vermageren 

Een thermale kuur kan aangewezen zijn om te vermageren en dat wegens het gunstige therapeutische kader dat een goede begeleiding biedt.
Na een bilan, een vraaggesprek over de voeding en over de voorgeschiedenis van het overgewicht en ander antecedenten, wordt een persoonlijk programma opgesteld met haalbare en precieze doelstellingen. Gedurende een kuur van drie weken krijgt de patiënt elke dag advies van een diëtist en thermale verzorgingen in een stimulerende omgeving. Heel wat kuurgasten slagen er in hun lichaamsgewicht te stabiliseren of om het eerste lichaamsgewicht te verliezen. Iets waar de gunstige omstandigheden niet vreemd aan zijn.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 12/08/2008 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 06/03/2012 - 14h44

Impact médecin, 24 januari 2008.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ