PUBLICITÉ

Thalassotherapie, puur genieten

Gepubliceerd door Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste op 15/03/2011 - 14h29
-A +A

Mensen die een thalassokuur hebben gedaan, willen meestal maar één ding: zo snel mogelijk teruggaan!  Zeewater, algen, modderbaden ... Ontdek nu ook bij u thuis de vele weldaden van een thalassotherapie.

PUB

Thalasso: zeewater

In de balneotherapie, een onderdeel van de thalassotherapie, wordt therapeutisch gewerkt met baden van zeewater. Het water wordt eerst verwarmd zodat de huidporiën uitzetten en de helende elementen in het zeewater makkelijker in de huid dringen. U kunt deze weldoende effecten nog aanvullen met andere geneugtes zoals hydrojets, onderwatermassages en bubbelbaden. Geniet voortaan ook thuis van de weldaden van de balneotherapie. In de handel kunt u bruistabletten kopen die u gewoon in uw badwater kunt laten oplossen. Nog beter is dat u ze tegen uw wervelkolom aan houdt voor een echte bubbelmassage!

 

Thalasso: algen op het programma

Een thalassokuur is in de eerste plaats gebaseerd op de algotherapie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van (warme of koude) algen in de vorm van lokaal aan te brengen crèmes, brijomslagen en baden. De algen werken sterk hydraterend, waardoor de oligo-elementen makkelijker in de huid dringen. De meest gebruikte algen zijn fucus algen en laminaire algen. Beide soorten worden in zee verzameld en dan fijngemalen. In de handel is een breed gamma aan verzorgingsproducten op basis van algen te krijgen. U mag ze één keer per week gebruiken in de vorm van afslankingsomslagen (lichaam) of maskers tegen het verouderen (gezicht).

 

Gepubliceerd door Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste op 15/03/2011 - 14h29
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Thalassotherapie, goed tegen rugpijn Geüpdatet op 23/10/2007 - 00h00

Thalassotherapieën zijn heel erg geschikt voor mensen met rugpijn. Het verwarmde zeewater heeft een weldoende invloed op de spieren en de gewrichten. Dat, in combinatie met gerichte kinesitherapie en de goede eigenschappen van de gebruikte algen, ver...

Thalasso: het kiezen van een zeewaterbad Gepubliceerd op 03/11/2014 - 17h39

U weet het echt niet meer: welk thalassobad moet u kiezen? Een bubbelbad, een hydromassagebad of een lichtbad: ontdek de drie verschillende thalassotherapiebaden op zoek naar hun heerlijke heilzame werking!

Spa, balneo- en thalassotherapie: wie doet wat? Geüpdatet op 21/11/2006 - 00h00

Spa centra , balneotherapie en thalassotherapie worden aangewend bij schoonheidsverzorgingen en kuren. Ze hebben één ding gemeenschappelijk en dat is water. Waar komen de verschillende therapieën vandaan en wat is hun doel?

Meer artikels