PUBLICITÉ

Thalassotherapie, goed tegen rugpijn

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 23/10/2007 - 00h00
-A +A

Thalassotherapieën zijn heel erg geschikt voor mensen met rugpijn. Het verwarmde zeewater heeft een weldoende invloed op de spieren en de gewrichten. Dat, in combinatie met gerichte kinesitherapie en de goede eigenschappen van de gebruikte algen, verricht wonderen.

PUB

Thalassotherapie aangewezen bij reuma

Reuma, en meer bepaald rugpijn en ontstekingen van de gewrichten, is een van de meest voorkomende redenen waarom mensen een thalassotherapie volgen. Vooral in Frankrijk is de therapie een groot succes. Zowat elke ruglijder kent er de baden, de warmte en de massages die zijn rugpijn verzachten. En in deze drie gebieden verrichten de thalassokuren ook wonderen.

Als men in het zwembad is ondergedompeld, gaat het zeewater de gewrichten ontspannen. Het maakt ze soepel en vergemakkelijkt de bewegingen en de mobiliteit ervan. De warmte van het water heeft dan weer een sterk relaxerend effect.
Thalassokuren houden ook allerlei soorten hydromassages in bad of in de douche in. Hierbij worden waterstralen onder hoge druk op bepaalde zones van het lichaam gericht, met een heel weldadig effect op de spieren. Ze hebben tegelijk een ontspannende en pijnstillende werking en bevorderen de doorbloeding.

In een thalassokuur kan men ook allerlei massages en andere soorten verzorging krijgen.
Vakkundig geschoolde kinesisten verlenen hier specifieke aanvullende zorgen met modder, algen, etherische oliën...

Algen, onmisbare aanvulling op de thalassotherapie

Algen, vooral bruinwieren - een groep van algen die zeer rijk is aan mineralen en oligo-elementen -, hebben als eigenschap dat ze de spieren ontspannen en pijn verzachten. Ze helpen ook via transpiratie de afvalstoffen afdrijven, voorzien het lichaam opnieuw van mineralen en maken de huid gezond.
Deze algen worden op de zeebodem vergaard, vervolgens fijngemalen en met een nauwkeurig bepaalde hoeveelheid zeewater vermengd. Ze worden dan gebruikt in de vorm van een warme pasta die royaal wordt uitgesmeerd over een kleiner of groter deel van het lichaam. Om de warmte vast te houden wordt het lichaam in een omslag gewikkeld. Soms wordt hiervoor ook een infrarode lamp gebruikt. Die warme dikke brij ontspant de spieren, verzacht de pijn, en versnelt de bloedsomloop, waardoor de uitscheiding van de afvalstoffen bevorderd wordt en de oligo-elementen via de poriën de huid makkelijker kunnen binnendringen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 23/10/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Thalasso: het kiezen van een zeewaterbad Gepubliceerd op 03/11/2014 - 17h39

U weet het echt niet meer: welk thalassobad moet u kiezen? Een bubbelbad, een hydromassagebad of een lichtbad: ontdek de drie verschillende thalassotherapiebaden op zoek naar hun heerlijke heilzame werking!

Vier massages om mijn winter een boost te geven! Geüpdatet op 08/03/2016 - 14h29

In putje winter staan ons energiepeil en ons humeur soms op een laag pitje. Wellness massages kunnen dan een moment van welverdiende rust en ontspanning bieden. Sonia Petrau-Gay is masseur en kinesist* en zet de weldoende effecten van deze massages o...

Meer artikels