PUBLICITÉ

Thalassotherapie: een douche naar keuze!

Geüpdatet door Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste op 29/01/2013 - 14h23
-A +A

Affusie, jet of onderwater, in de thalassotherapie zijn douches onvermijdelijk.

Ze zijn niet te vergelijken met de douches die u thuis neemt, het zijn douches met een doel: ontspannend, tonisch of versterkend!

PUB

Affusiedouche

Een affusie douche wordt aangeraden bij spiercontracties, reuma, nervositeit of vermoeidheid. De douche heeft namelijk een ontspannend en weldoend effect. Hoe werkt het? U ligt op een tafel en u wordt besproeid met fijne straaltjes van verwarmd zeewater.

De affusiedouche werkt via micromassages over het hele lichaam. Dat zorgt niet alleen voor een ontspannend effect, maar ook voor het elimineren van toxines en een verbetering van de bloedcirculatie. De douche kan gecombineerd worden met een manuele massage (men heeft het dan over massage met affusie) of met aromatische essences om het weldoende effect te versterken.

Na een affusiedouche van twintig minuten zijn alle spanningen verdwenen en kunt u de batterijen weer opladen.

Jetdouche

De jetdouche is minder aangenaam dan de affusiedouche, maar het is een van de beste verzorgingen in de thalassotherapie. De douche heeft een tonisch, versoepelend en stimulerend effect. Hoe werkt het? U staat rechtop en de therapeut, die zich op een afstand van een paar meter bevindt, richt een straal zeewater (onder druk) op uw lichaam.

Om het hele lichaam te kunnen behandelen moet u zich draaien (borst, zijkant, rug) in de richting van de bloedcirculatie waarbij ook rekening gehouden wordt met de meridianen van de acupunctuur. Aanvankelijk is het water warm (tussen de 36 en de 39°C). Daarna wordt het water kouder om een tonisch effect te hebben.

De waterstraal is behoorlijk krachtig: een jetdouche verbruikt 650 liter water in 10 minuten tijd! Deze techniek is een klassieker én een geduchte techniek voor mensen die willen vermageren. Bij maximale druk, mobiliseert een jetdouche de vetlaagjes waardoor cellulitis bestreden kan worden.

Initialement publié par Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste le 17/06/2008 - 00h00 et mis à jour par Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste le 29/01/2013 - 14h23
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Jacuzzi®, spa of bubbelbad: wat zijn de voordelen? Gepubliceerd op 10/11/2015 - 12h08

Een bubbelbad of spa (jacuzzi® is de gedeponeerde handelsnaam) is een bad van wisselende grootte dat is uitgerust met jets die lucht en water in de kuip blazen. De onderdompeling in het warme wervelende water verschaft meteen een ontspannend gevoel....

De 9 meest geapprecieerde massages en hun weldaden Gepubliceerd op 30/09/2013 - 18h12

Massages zijn een heuse ontdekkingstocht voor de zintuigen en een genot voor lichaam en geest. Massages zijn van alle tijden. Ze bestonden al in de oudheid en zijn van generatie op generatie doorgegeven om hun therapeutische en opwekkende effect. Een...

Thalassotherapie, goed tegen rugpijn Geüpdatet op 23/10/2007 - 00h00

Thalassotherapieën zijn heel erg geschikt voor mensen met rugpijn. Het verwarmde zeewater heeft een weldoende invloed op de spieren en de gewrichten. Dat, in combinatie met gerichte kinesitherapie en de goede eigenschappen van de gebruikte algen, ver...

Meer artikels