PUBLICITÉ

Thalassotherapie: conditie en welness in de lift

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 02/10/2007 - 00h00
-A +A

Zin in een pauze, trek in herbronnen? Kies dan de thalassotherapie die u het beste past. En het is onnodig er drie weken voor uit te trekken. Vandaag worden vele thermale behandelingen van één week aangeboden.

PUB

Thalassotherapie voor uw welzijn

De thalassotherapie richt zich niet alleen op personen met een chronische ziekte (problemen met aders, eczeem, artrose, enz.). De ziekteverschijnselen die in aanmerking komen zijn nu erg uiteenlopend en tegelijkertijd is de lengte van bepaalde kuren ingekort. Dit alles met het doel meer bereikbaar te zijn voor de doelgroep: actieve mensen die zich niet voor lange tijd kunnen vrijmaken wegens familiale of professionele bezigheden.
Daarom heeft men de thalassokuur van één week 'Conditie en welness' ontwikkeld.
Het is moeilijk om dergelijke therapieën nog meer in te korten. Om ten volle te genieten van het weldadig effect van de zeewaterverzorging en van zijn positieve werking op lange termijn, heeft het organisme tijd nodig om zich te ontspannen en om schadelijke stoffen te elimineren. Het is ook de minimale tijdspanne om de zorgen van zich af te schudden en de moraal weer op te krikken.

Een paar voorbeelden:

De anti-stress thalassokuur

Het programma heeft als doel lichaam en geest te bevrijden van de gevolgen van stress: gespannen spieren, gewrichtspijn, slapeloosheid, slechte ademhaling, enz.
De zeewaterverzorgingskuur is dus gericht op ontspanning. Wat men voornamelijk aanbiedt zijn massages en andere ontspanningstechnieken, baden en waterstralen, relaxatiebewegingen in het zwembad, hammam, enz.
Ook de kwaliteit van de maaltijden behoort tot het vaste programma van de kuur. Weinig vetten, weinig suikers, enz.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 02/10/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
45 minuten in een zoutgrot = een lang weekend aan zee Geüpdatet op 31/03/2014 - 11h55

Toen mijnwerkers die in zoutmijnen werkten, vaststelden dat de gezondheid van hun luchtwegen erop vooruitging, zijn er in een aantal zoutmijnen kuuroorden opgericht die gebruik maakten van de voordelen van zout. Sindsdien zijn er zowat overal zoutgro...

Spa, balneo- en thalassotherapie: wie doet wat? Geüpdatet op 21/11/2006 - 00h00

Spa centra , balneotherapie en thalassotherapie worden aangewend bij schoonheidsverzorgingen en kuren. Ze hebben één ding gemeenschappelijk en dat is water. Waar komen de verschillende therapieën vandaan en wat is hun doel?

Lente: mijn kuur voor meer conditie in 7 stappen Gepubliceerd op 16/03/2017 - 16h43

Lichaamsverzorging , sport en voeding - dit is het moment om uw gewoontes grondig te herzien en enkele veranderingen door te voeren om uw conditie op te krikken en de lente stralend te beginnen. Volg ons conditieprogramma in 7 stappen.

Thalassotherapie, goed tegen rugpijn Geüpdatet op 23/10/2007 - 00h00

Thalassotherapieën zijn heel erg geschikt voor mensen met rugpijn. Het verwarmde zeewater heeft een weldoende invloed op de spieren en de gewrichten. Dat, in combinatie met gerichte kinesitherapie en de goede eigenschappen van de gebruikte algen, ver...

Meer artikels