PUBLICITÉ

Test uw vermageringsreflexen

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 06/05/2005 - 00h00
-A +A

PUB

1) U doet uw boodschappen het best:

  • Na een maaltijd of een licht tussendoortje.

Het is sterk af te raden om boodschappen te doen met een lege maag. Als u uitgehongerd bent, zult u immers sneller kiezen voor calorierijke producten die u eigenlijk niet wilde kopen. Ideaal is uw boodschappen te doen na het ontbijt of de lunch. Neem anders een licht tussendoortje mee, een mager melkproduct of een stuk fruit bijvoorbeeld.

2) U mag nooit drinken vóór de maaltijden.

  • Fout.

Een groot glas water drinken vóór de maaltijd remt de eetlust en is dus een goede gewoonte! Bovendien moet u minstens anderhalve liter water per dag drinken. Frisdranken zijn uiteraard uit den boze.

3) Vruchtensappen horen thuis in een vermageringsdieet.

  • Fout.

Vruchtensappen bevatten in vergelijking met frisdranken tenminste vitamines, dat wel, maar ze bevatten ook veel suiker, en een groot deel is zelfs verrijkt met suiker.

4) U moet een lijst opmaken van verboden producten.

  • Fout.

Zeker niet! Uzelf bepaalde producten ontzeggen, leidt alleen maar tot frustratie en dwangmatig eetgedrag. U kunt zich beter af en toe bepaalde calorierijke eetwaren gunnen - zij het met mate - in plaats van uzelf voortdurend verboden op te leggen.

5) Lightproducten helpen niet om te vermageren.

  • Fout.

Lightproducten verminderen uw calorie-inname, op voorwaarde dat het geen voorwendsel is om er méér van te eten.

6) Elke maaltijd moet beginnen met rauwe groenten of soep.

  • Juist.

Elke maaltijd moet evenwichtig en gevarieerd zijn: voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Zet altijd (rauwe) groenten en fruit op het menu. Neem kleine porties en bedien u slechts één keer.

7) U moet zo kort mogelijk aan tafel zitten.

  • Fout.

U moet uw tijd nemen aan tafel, traag eten en goed kauwen. Op die manier kunt u duidelijk onderscheid maken tussen hongergevoel en verzadiging. Eet uit een klein bord, neem kleine porties, bedien u maar één keer en verplicht uzelf niet altijd om uw bord leeg te eten.

8) U mag niet méér eten dan één stuk fruit per dag, want fruit bevat veel suiker.

  • Fout.

Vers fruit is rijk aan suiker, maar bevat ook de vitamines die uw lichaam zo hard nodig heeft. Verkies dan ook fruit als tussendoortje, vieruurtje en dessert. En kies altijd het nagerecht met het meeste fruit. Eet elke dag minstens twee of drie stukken vers fruit.

9) Melkproducten kunt u beter vermijden, want ze bevatten veel vet.

  • Fout.

Melkproducten zijn op elke leeftijd een onmisbare calciumbron. U moet er dan ook absoluut drie per dag op het menu zetten. Kies melkproducten met verlaagd vetgehalte, voor uw lijn.

10) Eén keer per week aan lichaamsbeweging doen, is te weinig, ook al is het intens.

  • Juist.

U moet elke dag bewegen om uw metabolisme te stimuleren. Dertig minuten lichaamsbeweging per dag zijn een absoluut minimum. Niets belet u om te wandelen en om uw "sessies" op te splitsen: 10 minuten 's ochtends en 20 minuten 's avonds bijvoorbeeld.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 06/05/2005 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Zwaarlijvigheid: onze kinderen in gevaar Geüpdatet op 11/11/2003 - 00h00

Vandaag worden in Frankrijk en in België 19 % van de kinderen tussen 9 en 12 jaar beschouwd als kampend met overgewicht of zwaarlijvig. Als er niets gebeurt, zou dat binnen tien jaar kunnen oplopen tot 40 %. Om die aangekondigde ramp te vermijden, mo...

Astma: eet meer fruit en groenten! Geüpdatet op 20/06/2006 - 00h00

Misschien worden fruit en groenten wel dé medicijnen van dit begin van de eeuw... Na opmerkelijke resultaten met betrekking tot de preventie van kanker zijn er nu aanwijzingen dat deze producten ook doeltreffend zijn ter preventie van astma .

Trucjes om uw kind fruit en groenten te laten eten Gepubliceerd op 21/02/2011 - 09h38

Kinderen halen vaak kun neus op als ze fruit voorgeschoteld krijgen en nog meer als het groenten zijn. Hieronder vindt u enkele tips en trucjes om ze meer te laten profiteren van deze op en top gezonde producten en dat zonder dat ze er erg in hebben.

Meer artikels