Test uw fysieke conditie

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 07/09/2009 - 00h00
-A +A

PUB

Test uw lenigheid

Hoe lenig zijn uw armen?
Ga goed recht zitten, strek uw armen naar achter en kruis de vingers. Probeer uw armen zo hoog mogelijk te krijgen en probeer dat 20 seconden vol te houden. Als u voldoende lenig bent, zijn uw gestrekte armen evenwijdig met de vloer.
Strek nu uw armen omhoog, kruis de vingers met de handpalmen naar boven. Strek u uit door de schouders naar achter te duwen. Hoe gemakkelijker deze oefening gaat, des te leniger u geworden bent.

Hoe lenig zijn uw benen?
Ga op de rug liggen, benen gebogen en voeten op de grond. Strek een been recht omhoog. Neem het been vast met uw handen en probeer het zo dicht mogelijk bij uw gezicht te brengen (het been blijft gestrekt). Hoe meer u oefent, des te beter het zal lukken.
Ga op de grond zitten, de benen gestrekt en zo veel mogelijk van elkaar verwijderd. Buig uw bovenlijf naar voor en leg uw handen zo ver mogelijk voor u op de grond.

Test uw evenwicht

Sta recht, strek uw linkerarm naar links, uw rechterarm naar rechts zodat u een kruis vormt. Hef een been (gebogen) omhoog en behoud deze houding gedurende 10 seconden. U kunt vooruitgang boeken door uw lichaam zo veel mogelijk naar boven uit te rekken, terwijl u goed recht blijft staan en zowel de bil- als de buikspieren goed spant.
U kunt deze oefening ook uitvoeren met de armen naar boven gestrekt en het been niet meer geplooid, maar gestrekt op 90°.
Nog één oefening: sta recht, neem achter de rug één voet vast met beide handen. Breng uw voet zo dicht mogelijk bij uw bilspieren. Probeer deze houding en uw evenwicht een tiental seconden vol te houden.

Vergeet niet dat het de bedoeling is dat u zich goed voelt: in een goede fysieke en… mentale conditie! Het is de regelmaat die loont…

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 07/09/2009 - 00h00

"En forme jusqu'à 100 ans" (Fit zijn tot 100 jaar), Lydie Raisin, uitg. Leduc.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB