- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- hoofdgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 30 minutes
- Ingrediënten :
-
400 g kleine inktvisjes
200 g mosselen uit de schelp gehaald
1 eetlepel olijfolie
1/2 bosje bieslook
1 eetlepel kurkumapoeder
4 eieren
25 cl room
10 g boter
zout en peper
Bereiding voor de terrine van zeevruchten
Verwarm de oven voor op 160° C (thermostaat 5-6).
Was de inktvisjes, droog ze en snij ze in dunne repen.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de inktvisjes 30 seconden, niet langer want anders worden ze taai. Laat meteen uitlekken in een zeef.
Was het bieslook, dep het droog en hak het fijn.
Breek de eieren in een kom. Doe de room erbij en roer. Doe er dan het bieslook bij, samen met de kurkuma, de inktvis en de mosselen (ontdooi ze eerst in de microgolfoven als ze diepgevroren zijn). Meng goed en breng op smaak met zout en peper.
Maak de boter zacht en vet er een terrine of een cakevorm mee in. Giet de inhoud van de kom erin.
Zet de vorm in een ovenschotel met hoge randen, laat er water in lopen en zet 50 minuten in de oven.
Laat de terrine eerst wat afkoelen en zet ze dan in de koelkast.
Dien goed koud op.