- Voor :
- 6 personen
- Soort :
- aperitieven
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 120 minutes
- Ingrediënten :
-
Konijn: 1
Gewone ui: 1
Bouquet garni: 2
Cognac: 5 cl
Gerookt spek: 200 g
Ei: 1
Pistaches: 50 g
Wite uiene: 500 g
Rozijnen: 200 g
Kaneel: 1/2 koffielepel
Olijfolie: 1 eetlepelbr>Zout, versgemalen peper
Bereiding van de terrine van konijn met compote van witte uien
De dag vooraf
Ontbeen het konijn volledig of vraag aan uw poelier het voor u te doen.
Doe de stukken in een terrine met de gewone ui in ringen gesneden, samen met het bouquet garni en de cognac, zout en de peper. Meng goed en laat de hele nacht marineren.
De dag zelf
Verwarm de oven op 180°C (stand 6).
Hak het vlees van het konijn fijn, evenals het ontzwoerde spek.
Voeg de gefilterde marinade toe, samen met het ei en de pistachenoten. Meng goed.
Verdeel over zes ovenschaaltjes.
Dek ze af met alufolie en bereid ze au bain-marie gedurende 1h30. Laat ze afkoelen aan de rand van de oven en zet ze daarna in de koelkast..
De uiencompote bereiden
Laat de rozijnen weken in lauw water.
Schil de uien en snijd ze in stukken.
Stoof ze met olijfolie in een pan op een laag pitje.
Zodra ze doorzichtig worden, voegt u er de rozijnen en de kaneel aan toe. Meng goed. Stoof nog 10 à 15 minuten totdat de compote mooi smeuïg is.
Haal van het vuur en laat afkoelen.
Dien de terrineschaaltjes op samen op een bord en de compote apart.