PUBLICITÉ

Terrine van foie gras

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diététicienne op 24/12/2013 - 15h31
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

1 rauwe foie gras van eend, ontzenuwd
1 eetlepel Cognac
1 ruime koffielepel zout
Peper van de molen
PUB

Bereiding van de foie gras

Twee dagen op voorhand: 

Verwarm de over op 250°C.

Haal de foie gras uit de ijskast. Scheid de twee kwabben. Leg ze op een propere keukenhanddoek. Open ze met een mes in de lengterichting. Strooi zout en peper over de geopende leverkwabben. Draai ze om en herhaal.

Plaats elke kwab in de terrineschaal. Aarzel niet om ze goed met de vingers aan te drukken zodat ze de vorm van de terrine aannemen. U moet zo weining mogelijk ruimte laten. Overgiet met cognac. Druk nogmaals goed aan met de vingertoppen. Plooi een stuk alufolie in twee en plaats het strak over de lever. Let op dat u geen gaatjes maakt met uw nagels. De vel folie moet over de randen van de terrine komen. Plaats het deksel erop.

Plaats de terrine in een ovenschotel. Vul ze met water tot 1/3 van de hoogte van de terrine. Plaats 20 minuten in de oven.

Haal de schotel uit de oven, haal de terrine eruit en zet ze direct op een frisse plaats (vensterrand, balkon): ze moet immers zo snel mogelijk afkoelen In een recipiënt met koud water gaat ook). Plaats ze vervolgens in de ijskast. De foie gras is op zijn best als hij op voorhand is bereid.

Om op te dienen:

Verwijder het deksel en de alufolie, haal het vet van de rand van de terrine, want dat is er onvermijdelijk overgelopen. Zet op tafel.
Snijd met een mes dat in goed warm water is gedompeld, sneden af en bedien uw disgenoten. Geef er gegrild boerenbrood bij.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diététicienne op 24/12/2013 - 15h31
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ