Terrine van courgette met tomatensaus

Recept aangemaakt op 13/07/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 10/06/2015 - 09h44
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

6 courgettes
2 tenen look
1/2 bosje dragon
1 eetlepel maïszetmeel
1 glas melk
3 eieren
6 tomaten
1 koffielepel olijfolie
1 takje tijm
1/2 blad laurier
1 takje rozemarijn
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van Terrine van courgette met tomatensaus

Was de courgettes en snij de uiteinden weg. Schil er 2 met een dunschiller: maak er dunne slierten mee en hou de schillen apart.
Snij de overige courgettes in dunne ringen.
Pel 1 teentje look en stroop de dragonblaadjes af. Hak alles fijn.
Los het maïszetmeel op in de melk. Breek de eieren en klop ze samen met het maïszetmeel stevig op. Breng op smaak met zout en peper. Doe nu de courgetteringen erbij samen met de look en de dragon. Meng alles goed
Verwarm de oven voor op 170 °C (gasstand 7). Bedek de bodem van een terrine van 25 cm (of vier kleine) met een deel van de courgetteschillen en laat de slierten over de randen van de schotel hangen. Giet het courgette-eierenmengsel erop.
Plooi de overhangende slierten terug naar binnen en bedek het gerecht met de rest van de schillen tot de terrine volledig afgesloten is.
Vul de diepe ovenplaat met water en zet de terrine of de terrines erin. Laat 1 uur bakken.
Maak intussen de tomatensaus klaar. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in stukjes.
Verhit de olie in een pan. Doe de tomaten erin, samen met het tweede (niet gepelde) teentje look, de tijm, de laurier en de rozemarijn. Breng op smaak met zout en peper. Stoof 15 minuten op een hoog vuur en roer geregeld. Giet in een schaal, laat afkoelen en zet het dan in de frigo.
Wanneer de terrine klaar is, laat het afkoelen. Zet ze in de frigo tot het moment van opdienen. Haal dan de bereiding uit de vorm of vormen. Dien op met de tomatensaus.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 13/07/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 10/06/2015 - 09h44
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB