PUBLICITÉ

Tenniselleboog op video uitgelegd

Vidéo publiée par Blausen (Collectief) le 17/01/2011 - 15h17
-A +A

PUB

Het skelet is het frame van het lichaam. Het geeft het lichaam vorm, beschermt inwendige organen en maakt beweging mogelijk. Beweging ontstaat door samenwerking van de botten met spieren, gewrichtsbanden en pezen. Door verwonding of overmatige lichamelijke inspanning kunnen de pezen, die de spieren met de botten verbinden, beschadigd raken.

Bijvoorbeeld: een veel voorkomende blessure beschadigt de pees die de buitenstrekspieren van de onderarm met de buitenknobbel van de elleboog verbindt. Omdat deze spier wordt gebruikt om de hand naar achteren te trekken, zoals bij een backhandslag bij tennis, wordt deze blessure ook wel tenniselleboog genoemd.

Door herhaling van dezelfde bewegingen, bijvoorbeeld bij tennis, schilderen en vele andere activiteiten, komt er te veel spanning op deze pees, waardoor kleine scheurtjes ontstaan. Hierdoor kan zich peesontsteking ontwikkelen. Dit gaat gepaard met gevoeligheid of pijn aan de buitenzijde van de bovenarm, dicht bij de elleboog. Medische benaming: tendonitis. De behandeling van een tenniselleboog bestaat vaak uit rust en het onbeweeglijk maken van de arm. Een mitella kan ook nuttig zijn, vooral om te voorkomen dat de elleboog wordt gebruikt.

Vidéo mise en ligne par Blausen (Collectief) le 17/01/2011 - 15h17
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Ree.

Goed, maar door bvb. powertraining kan je dit ook krijgen, zeker wanneer je niet voldoende opwarming hebt gedaan. Ik loop er al een jaar mee, in beide armen. Het probleem is dat je wel bepaalde oefeningen kan vermijden, maar uiteindelijk loop je altijd wel met gewichten in je handen te sleuren. Bestaat er geen remedie of zalf hiertegen?

PUBLICITÉ