PUBLICITÉ

Tawkon, een app om uw bestwil…

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 22/04/2013 - 11h31
-A +A

Wetenschappers waarschuwen ervoor dat de straling van onze mobiele telefoons het risico op kanker kan vergroten.
Weet u hoe u er zich tegen kunt beschermen?

PUB

Waarom moeten we ons beschermen tegen de straling van een gsm?

Als we met de gsm naar iemand telefoneren, stoot die gsm straling uit om het geluid over te brengen.

Die straling komt heel dicht bij onze hersenen vrij en kan onze gezondheid schaden. Dat blijkt althans uit een aantal studies.

De verzamelde wetenschappelijke bewijzen zijn nog niet overtuigend genoeg, maar in afwachting moeten we toch het voorzorgsprincipe hanteren. Kanker ontwikkelt zich namelijk vaak over een heel lange periode en mobiele telefoons maken maar sinds kort deel uit van ons leven. Het is dus logisch dat de bewijzen nog niet bevredigend zijn.

Goed om te weten: mobiele telefoons stoten alleen straling uit als ze in gebruik zijn. U kunt uw gsm dus gerust op uw lichaam dragen als u hem niet gebruikt.

 

De sterkte van de straling van een gsm verschilt

De sterkte van de straling die een gsm uitstoot, hangt weliswaar af van de situatie. De uitgezonden golven moeten krachtiger zijn als ze een lange weg af te leggen hebben, met andere woorden als de telefoon ver van een zendantenne verwijderd is of zich achter een of meerdere muren bevindt.
#E#Daarom is het aan te raden om niet te telefoneren als u onderweg bent en zich verplaatst met een hoge snelheid, in gesloten ruimtes (thuis, maar vooral in tunnels, de metro, enz.) of in zones met een slechte ontvangst.

 

Post gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 22/04/2013 - 11h31
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Gsm-straling: is de gezondheid in gevaar? Geüpdatet op 23/11/2009 - 00h00

Is gsm-straling nu gevaarlijk of niet? Wat dit betreft, blijven heel wat vragen nog steeds onbeantwoord. Hoe zit het bijvoorbeeld met de reële risico's van gsm-straling voor onze gezondheid? We kunnen maar beter voorzichtig blijven: beter voorkomen d...

GSM: 5 veiligheidsinstructies voor kinderen Geüpdatet op 29/01/2008 - 00h00

Waarom geven wij veiligheidsinstructies? Is het gebruik van een mobiele telefoon gevaarlijk voor de gezondheid? Is een mobiele telefoon gevaarlijker voor kinderen? Wij geven u korte en duidelijke antwoorden op deze vragen over het gebruik van de gsm.

Draagbare telefoons: de polemiek laait weer op... Geüpdatet op 24/09/2002 - 00h00

De polemiek over de gezondheidsrisico's van draagbare telefoons laait weer op. Zweedse vorsers stellen dat analoge gsm's van de eerste generatie de kans op een hersentumor verdubbelen.

Gsm's: 10 tips om veilig te telefoneren Gepubliceerd op 08/12/2015 - 15h00

Er zijn nu bewijzen dat intensief telefoneren met een gsm schadelijk is voor de gezondheid. Toch hebben Franse oncologen onlangs een oproep gedaan aan de bevolking om voorzichtig om te springen met gsm's. Ze vinden het risico te groot om het gewoon t...

Meer artikels