PUBLICITÉ

Tarte tatin van prei met roquefort

Recept aangemaakt op 29/03/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 19/02/2016 - 15h45
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

300 g boterdeeg
6 kleine preien
1 eetlepel olijfolie
2 eieren
100 g roquefort
nootmuskaat
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van Tarte tatin van prei met roquefort

Maak het boterdeeg klaar.

Maak de prei schoon. Snij de stukken groen die te hard zijn eraf. Snij de rest met een mes in de lengterichting half open en leg in water. Schud goed.

Snij de prei dan in heel dunne ringen.

Verhit de olijfolie in een braadpot, doe de prei erin, roer goed. Kruid met een beetje zout, leg het deksel op de pot en stoof ongeveer 15 minuten op een matig vuur. Roer af en toe. Haal de pot van het vuur en laat afkoelen.

Verwarm de oven op 180°C.

Breek de eieren in een kom en klop ze los met een vork. Snij de roquefort in kleine stukjes en doe ze erbij. Roer goed, doe er geen zout bij maar wel wat nootmuskaat en royaal peper.

Giet deze bereiding in de pot bij de lauwe prei en roer goed dooreen.

Vet een taartvorm lichtjes in.

Rol het boterdeeg uit tot het ongeveer de grootte van de taartvorm heeft. 

Giet de prei in de taartvorm. Leg het deeg erop en ga er even over met de deegrol om het overtollige deeg weg te halen. Zet 30 minuten in de oven.

Haal de vorm uit de oven, draai ze om op een schotel en dien heet op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 29/03/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 19/02/2016 - 15h45
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ