PUBLICITÉ

Tapiocacrème met rode vruchten

Recept aangemaakt op 06/08/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 25/05/2016 - 10h51
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

40 cl halfvolle melk
1 vanillepeul
30 gram tapiocameel
1 eetlepels honing
1 bakje cassis (zwarte bessen)
1 bakje frambozen
enkele blaadjes munt
PUB

Bereiding van tapiocacrème met rode vruchten



Giet de melk in een kookpot en doe er een snuifje zout bij.
Snij de vanillepeul in de lengte open en schraap er de zaadjes uit. Doe de peul met de zaadjes in de melk en breng langzaam aan de kook.
Strooi de tapioca in de melk en meng goed met een garde.
Kook de tapioca 10 minuten op een zacht vuurtje en roer geregeld.
Haal de vanillepeul uit de pot. Doe de suiker erin en meng goed.
Laat de bereiding even afkoelen en zet ze dan nog 2 uur in de koelkast.
Was de zwarte bessen en controleer de frambozen.
Leg enkele vruchten op de bodem van vier coupes. Giet een deel van de tapiocacrème erover.
Maak een tweede laag fruit en giet er de rest van de crème bovenop.
Werk af met nog enkele vruchten.
Versier de schoteltjes met enkele blaadjes munt. Dien goed koel op.
Oorspronkelijk gepubliceerd op 06/08/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 25/05/2016 - 10h51
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ