PUBLICITÉ

Tapenade

Recept aangemaakt op 01/02/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/05/2014 - 16h22
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
10 minutes
Ingrediënten :

150 g ontpitte zwarte olijven
½ teentje look
1 ansjovisfilet op zout
5 basilicumblaadjes
1 eetlepel kappertjes
10 cl olijfolie
PUB

Bereiding van tapenade (ongeveer 200 g)

Pel het teentje look en verwijder de kiem als die erin zit.

Spoel de ansjovisfilet grondig onder de kraan en verwijder de graten.

Hak de basilicumblaadjes grof.

Doe de olijven samen met de look, de ansjovis, de basilicum en de kappertjes in de keukenblender. Doe er de olijfolie geleidelijk aan bij en mix intussen tot een mooi homogene, maar nog korrelige massa.

Zet de tapenade in de koelkast.

Geef er croutons bij of sneetjes geroosterd volkorenbrood.

Neem als het kan de zwarte olijven van Nice en ontpit ze. Ze zijn veel aromatischer.

Dit recept is gebaseerd op een recept uit "Nature" van Alain Ducasse en Paule Neyrat.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 01/02/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 17/05/2014 - 16h22 Dit recept is gebaseerd op een recept uit "Nature" van Alain Ducasse en Paule Neyrat.
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ