PUBLICITÉ

Tapenade van aubergine

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 24/08/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 6 tot 8 personen


2 grote aubergines
6 teentjes knoflook
4 tot 5 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper
kerrie (facultatief)

Bereiding


Verwarm de oven voor op 170°C.
Was de aubergines en snij de uiteinden eraf. Snij ze doormidden en maak er met de punt van een mes enkele sneetjes in. Bestrooi met zout.
Pel de teentjes look, snij ze in schijfjes en stop die in de inkepingen.
Besprenkel de auberginehelften met olijfolie en wikkel ze dan in aluminiumpapier.
Leg ze op een ovenplaat en laat ze 1 uur bakken.
Haal de papillotten uit de oven, doe het aluminiumpapier eraf en haal het vruchtvlees met een lepel uit. Doe het in een diep bord en prak het fijn met een vork.
Proef de auberginetapenade en breng eventueel verder op smaak met zout. Geef ook een paar draaien aan de pepermolen.
Zet tot net voor het opdienen in de koelkast en geef er sneetjes geroosterd volkorenbrood bij.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 24/08/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ