PUBLICITÉ

Tandvleesaandoening

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Gingivitis is een ontsteking van het tandvlees waarbij dit opgezwollen is en bloedt. Als de orale hygiëne te wensen overlaat, kan deze aandoening snel verergeren, doordat gedurende een zwangerschap door hormonale veranderingen de kans op ontsteking groter is. Het kan dus nodig zijn vaker dan anders het gebit te laten controleren en plaque te laten verwijderen.

Omdat gingivitis al in de loop van de tweede maand kan optreden doet men er verstandig aan zodra men weet dat men zwanger is een afspraak met de tandarts te maken. Als men eenmaal tanden en tandvlees grondig heeft gereinigd kan men met dental floss de ruimten tussen tanden en kiezen schoonmaken en daarnaast zorgvuldig en regelmatig poetsen.
Indien men na de eerste behandeling merkt dat het tandvlees is opgezet of begint te bloeden moet men opnieuw naar de tandarts om de aangedane plaatsen te laten reinigen.

In de regel verergert de aandoening naarmate de zwangerschap vordert en kan men er tot enkele maanden na de bevalling last van blijven houden. Een troost is echter dat de gingivitis prompt verdwijnt zodra de hormoonspiegels weer normaal zijn.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
De Belg heeft een slechte mondhygiëne! Geüpdatet op 01/06/2004 - 00h00

De gemiddelde Belg gebruikt slechts twee tubes tandpasta per jaar en gaat gemiddeld slechts 1,3/1,4 keer (m./vr.) naar de tandarts, terwijl hij respectievelijk 4,2 en 5,5 keer per jaar zijn huisarts bezoekt. Meer dan 8 % van de bevolking heeft nog no...

Waarvoor dient tandfloss? Gepubliceerd op 05/11/2012 - 12h04

Tandfloss vormt een aanvulling op het tandenpoetsen. Waarvoor dient het precies? Wat lukt met flossen wel dat met poetsen niet lukt? Alles wat u moet weten over dit hulpmiddel dat bijdraagt tot een goede mond- en tandhygiëne.

Meer artikels