PUBLICITÉ

Tandverzorging: facings

Gepubliceerd door Dr Sophie Emmanuelli, tandarts op 24/04/2012 - 11h13
-A +A

Facings of facetten zijn schildjes van porselein die op de tanden worden gekleefd. Ze helpen onder meer afwijkingen, onvolmaaktheden in vorm of kleur, en slijtage verdoezelen.

PUB

De techniek

Het plaatsen gebeurt in drie stappen.

  • Voorbereiden van de tand: onder plaatselijke verdoving wordt 0,2 à 0,3 mm van het tandglazuur weggehaald zodat de facing erop kan worden gezet. Tijdens de raadpleging wordt ook een voorlopige facing gemaakt en aangebracht.
  • Maken van een afdruk: de tandarts neemt een afdruk van de tanden. Aan de hand daarvan maakt een tandtechnicus dan de definitieve facings.
  • Plaatsen van de facing: met een biologisch materiaal (type kleefcement) wordt de facing definitief aangebracht.

 

Voordelen van facings

Met een facing blijft de tand leven. De voorbereiding is ook minder ingrijpend dan voor een traditionele kroon uit metaalkeramiek.

 

Gepubliceerd door Dr Sophie Emmanuelli, tandarts op 24/04/2012 - 11h13
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Facings: u mag nu breed glimlachen! Geüpdatet op 19/04/2011 - 10h23

Facings zijn schildjes van porselein of composiet die op de tanden worden aangebracht. Ze bieden een esthetische oplossing aan mensen die niet meer durven glimlachen. Een techniek die veel succes kent, maar die ook een kostprijs heeft!

Implantaten: kroon of brug? Gepubliceerd op 20/12/2011 - 12h13

Wat zijn de mogelijkheden als u een of twee tanden kwijt bent geraakt? Uw tandarts kan u daar raad over geven, maar niets belet u om vooraf informatie te vergaren, al was het maar over de begrippen implantaat , kroon en brug .

Witte tanden: bleken, facetten of inlays? Geüpdatet op 24/10/2006 - 00h00

Mooie tanden en een stralende glimlach, daar droomt wellicht iedereen van. Maar wat als je dat niet hebt? Zijn er remedies? Ja. Tandartsen beschikken vandaag over heel wat middelen om tanden mooier te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld facetten, inlays e...

Meer artikels