PUBLICITÉ

Tandpreventie bij kinderen

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 11/09/2007 - 00h00
-A +A

Vanaf de jongste leeftijd is het zeer belangrijk de melktanden van de kinderen goed te verzorgen. Hoewel deze tanden niet blijvend zijn, spelen zij een doorslaggevende rol voor de inplanting van de nieuwe tanden. Vanaf welke leeftijd en hoe dikwijls moet een kind naar de tandarts?

PUB

Gezonde melktanden zorgen voor een goede inplanting van de definitieve tanden.
En daarna zorgen mooie tanden voor een mooie glimlach en een verzorgd gebit waar u lang plezier aan zult beleven. Zodra bij het kind de eerste tanden verschijnen, begint dus de mondhygiëne en de tandpreventie.

Vanaf welke leeftijd moet een kind naar de tandarts?

Een tandarts raadplegen gebeurt best vanaf de leeftijd van 3-4 jaar. De tandarts zal meteen van de gelegenheid gebruikmaken om te vermelden welke de aanbevolen dosis fluor is voor het kind. Hij zal het kind ook vertellen waarom het belangrijk is zijn tanden te poetsen, alsook hoe dikwijls en op welke manier dat moet gebeuren. Dit eerste contact tussen het kind en de tandarts is ook zeer belangrijk om het kind te doen inzien dat een bezoek aan deze toch wel eigenaardige specialist helemaal niet zo erg is.

Hoe dikwijls moet men naar de tandarts?

Het is aan te raden minstens eenmaal per jaar een afspraak te maken bij de tandarts. Vanaf de leeftijd van 12 jaar ongeveer, kan men best tweemaal per jaar naar de tandarts gaan, bijvoorbeeld bij het begin van het schooljaar en tijdens de wintermaanden.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 11/09/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Het abc van het tandenpoetsen bij kinderen Geüpdatet op 02/01/2008 - 00h00

Dat tandenpoetsen een absolute noodzaak is, daarvan is zeker iedereen overtuigd. Dat onze kinderen zich zo snel mogelijk met tandenpoetsen vertrouwd moeten maken, zal ook wel iedereen weten. Maar hoe moet dat gebeuren, op welke leeftijd en waarmee? D...

Mooie tanden voor minder geld Geüpdatet op 25/05/2009 - 00h00

Als u wilt vermijden te veel geld uit te geven voor de verzorging van uw tanden, kies dan een geconventioneerde tandarts die u regelmatig raadpleegt.

Meer artikels