PUBLICITÉ

Tandenpoetsen: tips voor jong en oud

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 20/01/2014 - 12h03
-A +A

Een goede tand- en mondhygiëne van jongs af aan is van het grootste belang als we onze tanden ons leven lang gezond willen houden. Maar wat houdt dat precies in? Hieronder vindt u een overzichtje van de goede handelingen en juiste reflexen voor de dagelijkse poetsbeurt van uw tanden. Warm aanbevolen voor jong én oud!

PUB

Welke bewegingen met de tandenborstel?

Niet doen: bewegingen van rechts naar links op de tanden.
Wel doen: cirkelvormige bewegingen of bewegingen van binnen naar buiten op elke tand. De bedoeling is om de beweging te laten beginnen bij het tandvlees, met andere woorden van rood naar wit. Alle oppervlakten van elke tand moeten achtereenvolgend gepoetst worden. De duur van de poetsbeurt moet dus navenant zijn en ergens rond de 2 minuten liggen.

Welke tandenborstel?

Niet doen: koop geen borstel met een grote kop en harde haren.
Wel doen: koop bij voorkeur een borstel met een kleine kop: die zijn handzamer en de achterste kiezen zijn er gemakkelijker mee te bereiken. Mijd ook harde haren en kies liever een borstel met soepele haren. Die zijn minder agressief, en je kunt er niet alleen het oppervlak van de tanden mee poetsen, maar ook het tandvlees mee masseren.
Kleine extra's: een borstel met een gebogen en flexibel handvat, spitse haren.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 16/09/2008 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 20/01/2014 - 12h03
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoe de juiste tandpasta kiezen? Gepubliceerd op 20/01/2014 - 11h57

Tandpasta met fluor, voor gevoelige tanden, voor wittere tanden, enz… het aanbod van tandpasta’s is groot. Hoe vindt u het product dat het meest voor u geschikt is? Enkele weetjes en trucjes om de juiste tandpasta te kiezen.

Meer artikels