PUBLICITÉ

Tanden bleken: onmiddellijk resultaat!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 06/12/2010 - 00h00
-A +A

Wie droomt er niet van mooie, stralend witte tanden? Er bestaan veel technieken om tanden te bleken, maar ze zijn grosso modo onder te verdelen in twee categorieën: methodes om zelf te doen, bij u thuis dus, en methodes waarvoor u naar de tandarts moet. De tweede methode is natuurlijk de doeltreffendste, vooral omdat sommige nieuwe technieken een schitterend en onmiddellijk resultaat geven, en dat al na één enkel bezoek aan de tandarts.

PUB

Onze tanden zijn niet van nature wit en verkleuren ook met de tijd!


Onze tanden zijn van nature lichtjes gekleurd, meestal lichtjes grijs- of geelachtig. Die kleur is erfelijk bepaald en komt van het tandbeen, dat door het glazuur heen te zien is.
Het tandglazuur slijt af met het ouder worden en dat verklaart waarom onze tanden geleidelijk aan verkleuren. Maar ook veel voedingswaren (spinazie, wortelen, rode biet...) en dranken (koffie, thee, rode wijn...) zorgen voor verkleuring van het tandbeen. Ook geneesmiddelen - vooral antibiotica (de tetracyclines) - en zeker ook roken doen de tanden verkleuren.
Heel wat mensen dromen dan ook na verloop van tijd van mooie witte tanden, kortom van een stralend gebit! Een klein overzicht van de methodes die daar vandaag voor bestaan.

Welke methodes bestaan er om tanden witter te maken?


De meeste methodes om tanden te bleken gebeuren op basis van waterstofperoxide. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen methodes voor thuisgebruik en de behandelingen die de tandarts aanbiedt.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 06/12/2010 - 00h00 Met de medewerking van dr. Eric Thelotte, tandarts.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
cubeball

Ik heb mijn thuisbleekset op maat online besteld. De bleekbeugeltjjes passen perfect op het gebit en het resultaat is ongelofelijk.

PUBLICITÉ
Lees ook
Witte tanden: bleken, facetten of inlays? Geüpdatet op 24/10/2006 - 00h00

Mooie tanden en een stralende glimlach, daar droomt wellicht iedereen van. Maar wat als je dat niet hebt? Zijn er remedies? Ja. Tandartsen beschikken vandaag over heel wat middelen om tanden mooier te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld facetten, inlays e...

Bleaching tegen vlekken op de tanden Geüpdatet op 19/10/2009 - 00h00

Hebt u vlekken op uw tanden ? Bleaching (tanden bleken) kan u helpen uw glimlach terug te vinden, ongeacht of de vlekken te wijten zijn aan tabak, voedingsmiddelen of geneesmiddelen.

Facings: u mag nu breed glimlachen! Geüpdatet op 19/04/2011 - 10h23

Facings zijn schildjes van porselein of composiet die op de tanden worden aangebracht. Ze bieden een esthetische oplossing aan mensen die niet meer durven glimlachen. Een techniek die veel succes kent, maar die ook een kostprijs heeft!

Hoe de juiste tandpasta kiezen? Gepubliceerd op 20/01/2014 - 11h57

Tandpasta met fluor, voor gevoelige tanden, voor wittere tanden, enz… het aanbod van tandpasta’s is groot. Hoe vindt u het product dat het meest voor u geschikt is? Enkele weetjes en trucjes om de juiste tandpasta te kiezen.

Meer artikels