PUBLICITÉ

De taal van katten

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 09/10/2007 - 00h00
-A +A

Lichaamshoudingen, het afzetten van feromonen, geluiden maken... het zijn enkele van de vele manieren van communiceren van katten. Een correcte interpretatie van deze boodschappen zal voor een goede verstandhouding met uw huisdier zorgen.

PUB

Het welzijn van uw kat

Als uw kat zich in uw nabijheid veilig en op zijn gemak voelt, laat hij dat blijken door te spinnen. Soms zal hij ook met zijn voorpoten uw kleren of een deken bewerken om er zijn rustgevende feromonen op te deponeren. Als u thuiskomt en uw kat is blij om u te zien, zal hij zijn vreugde laten blijken door langs uw benen te strijken, in afwachting dat u hem streelt. Een kat die zich lekker voelt, zal ook gemakkelijk uren aan een stuk slapen overdag en alle kattenbrokken die u hem voorzet opeten.

Een geboren jager

Als hij een potentiële prooi op het oog heeft (insecten, een speeltje, een klein knaagdier... of u zelf!), zal uw kat misschien op de loer gaan liggen, roerloos, de pupillen wijd open, het lijf tegen de grond gedrukt, klaar om te springen. Op zo'n moment kunt u soms ook kleine bruuske bewegingen van zijn staart waarnemen. Als hij zijn oren tegen de kant van zijn kop houdt, zal hij meestal meteen gaan springen!

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 09/10/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Kent u de lichaamstaal van uw hond? Geüpdatet op 27/09/2011 - 10h16

Door het gedrag van onze huisdieren te observeren geven we ze een kans om met ons te communiceren. Sommige houdingen of de stand van de oren of de staart zeggen namelijk iets over hun gemoedstoestand!

Waarom is uw kat agressief? Geüpdatet op 30/01/2007 - 00h00

Uw kat krijgt alle aandacht die ze maar nodig heeft en toch bijt en krabt ze u? De eerste stap naar verzoening met uw poes is proberen achter de oorzaak van haar agressiviteit te komen.

Meer artikels