PUBLICITÉ

Sunburn art: nog een reden om een beroep te doen op het gezond verstand…

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 14/07/2015 - 10h55
-A +A

U hebt vast al gehoord van sunburn art. Het is een nieuwe rage waarbij mensen zichzelf bewust door de zon laten verbranden om «esthetische» redenen. Een droevige zaak!

PUB

Wat is sunburn art?

Sunburn art is in feite heel simpel: mensen laten zich bij het zonnen in een bepaald patroon verbranden, heel bewust en met een esthetisch doel. Ze tekenen eerst met zonnecrème een figuurtje op hun lichaam en gaan dan in de zon liggen. Alleen de niet ingesmeerde huidzone verbrandt, de zone die onder de zonnecrème zit dus niet. Zo ontstaat er een negatieve print op de huid, een soort tijdelijke tatoeage die samen met de bruine kleur verdwijnt.

Dermatologen zijn boos

Die reactie is begrijpelijk. In België worden elk jaar 1500 nieuwe gevallen van huidkanker vastgesteld, stuk voor stuk het gevolg van overdreven blootstelling aan de zon. Jonge mensen - voor wie de zon nog schadelijker is - met opzet in de zon zien gaan liggen  zonder zonnecrème is heel frustrerend als ze er later voor in behandeling moeten gaan en je vooraf weet welke schade het kan aanrichten. Vooral omdat ze het niet eens voor hun plezier doen, maar om esthetische redenen. Het is dus logisch dat er heel wat reacties op komen en de trend fel wordt afgekeurd.

Post gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 14/07/2015 - 10h55
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Na de zomer zit er één ding op: hydrateren! Geüpdatet op 12/08/2008 - 00h00

De huid hydrateren is het hele jaar door een must, maar aan het einde van de zomer is hydratatie nog belangrijker. Onder het bruine kleurtje lijdt de opperhuid onder de warmte en de zon. Intensieve verzorging is dan ook aangewezen!

Zelfbruinende crèmes: voor of tegen? Geüpdatet op 15/06/2004 - 00h00

De zelfbruinende crèmes die de markt overspoelen, zijn verleidelijk voor wie al enigszins gebruind op zijn vakantiebestemming wil aankomen of het hele jaar door met een bruine teint wil rondlopen. Maar zijn ze ook doeltreffend, en vooral: houden ze g...

Een getaande huid, ook na de vakantie Gepubliceerd op 24/08/2012 - 12h50

Niets is zo aangenaam als met een getaande huid opnieuw op het werk te verschijnen na een vakantieperiode . Om uw bruin zomerkleurtje te behouden, zijn zelfbruiners, producten voor een verlengde verzorging, capsules en 'Terre de Soleil'-poeder uw bon...

De gevaren van de zon Gepubliceerd op 30/06/2017 - 14h41

De zon doet deugd, op voorwaarde dat u zonnesteken vermijdt, zodat uw huid niet vroegtijdig veroudert en u geen huidkanker krijgt. Met andere woorden: overdaad schaadt. Vandaar enkele gedragsregels.

Meer artikels