PUBLICITÉ

Stressdiabetes

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Vorm van suikerziekte waarbij het ontstaan mede bepaald wordt door het voorkomen van stress. Uit een uitgebreid onderzoek is naar voren gekomen dat mensen die geen suikerpatiënt zijn en geen insuline nemen, toch verschijnselen van diabetes kunnen krijgen die gelijk zijn aan een insulineshock.

Bij elk normaal mens zal het bloedsuikergehalte voortdurend schommelen. Ook onder invloed van stress kan bijvoorbeeld suiker vrijkomen in het bloed en dan zal de insuline van de alvleesklier het niveau weer op peil brengen. Bij een gezonde bijnier en een gezonde alvleesklier zullen die schommelingen een natuurlijk en geleidelijk verloop hebben. Bij een diabeet is het regulerende mechanisme dermate verstoord dat het bloedsuikergehalte eerst niet hoog genoeg wordt en daarna te ver beneden het normale peil zakt. Die down-periode is er in het bijzonder de oorzaak van dat er een reeks van verschijnselen optreedt: koud zweet, trillingen, duizeligheid, nervositeit, enzovoort.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Screenen naar het syndroom van Down: complexe beslissingen Gepubliceerd op 31/01/2012 - 10h44

Het screenen naar het syndroom van Down (trisomie 21) houdt in dat men twee belangrijke beslissingen zal moeten nemen. Het is dus uiterst belangrijk dat men voldoende informatie krijgt om met volledige kennis van zaken beslissingen te kunnen nemen.

Wat is de bloedsuikerspiegel precies? Gepubliceerd op 14/08/2012 - 09h32

Suiker is de brandstof van ons lichaam. Het wordt onder de vorm van glucose door het bloed naar de verschillende organen gevoerd. De suiker heeft als taak om onze cellen van de energie te voorzien om te kunnen werken. Waarom is het zo belangrijk dat...

Meer artikels