PUBLICITÉ

Strategieën tegen de kou: hoe beschermt u ‘s winters uw huid en uw lippen?

Geüpdatet door Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste op 25/02/2015 - 08h43
-A +A

De winter brengt wind, vochtigheid, kou en sneeuw mee. Al  die dingen zijn nefast voor onze huid, en zeker voor de gevoelige types. Met welke goede zorgen en producten kunt u uw beproefde huid beschermen tegen de kou? Hoe behoudt u de hele winter een mooi glanzende huid? En hoe beschermt u uw lippen en handen?

PUB

Reiniging van de huid: ’s winters heel zacht

's Winters droogt onze huid uit. De hydrolipide laag raakt dan beschadigd, waardoor de huid broos wordt. Gevolg: onze huid kan haar rol van buffer niet meer behoorlijk vervullen. Komt daarbij dat ook de talgproductie ‘s winters meestal lager is. Twee goede redenen dus om goed zorg te dragen voor uw huid zodra de eerste kou er is! Gebruik in dit seizoen liever een reinigende melk of crème in plaats van producten die met water af te spoelen zijn. Doe ook niet meer dan één peeling per week.

 

Trekkende huid: nog meer hydrateren!

Begint uw huid te trekken? Ruil uw gebruikelijke crème dan in tegen een iets vettere crème (die is smeuïger). De meeste merken hebben van hun producten naast een versie voor een normaal huidtype ook een versie voor een droog huidtype. Profiteer ervan! Breng het product ’s ochtends én ’s avonds aan en verwarm het eerst tussen de toppen van uw vingers. Dan dringen de actieve bestanddelen beter in de huid. Behandel uw huid daarnaast ook één keer per week met een extra hydraterend product. Leg het vooral op de jukbeenderen en rond de mond goed dik. Laat het vijf minuten indringen en haal het er dan af met een papieren doekje. En vergeet bij het zonnebaden zeker niet een product met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

 

Initialement publié par Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste le 14/02/2011 - 16h52 et mis à jour par Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste le 25/02/2015 - 08h43
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Tips voor een mooie huid in de winter Gepubliceerd op 13/01/2015 - 11h50

Onze huid reageert op de weersomstandigheden, vooral ons gezicht en onze handen zijn kwetsbaar. Uitdroging is een reëel gevaar, omdat door de kou de bloedvaten samentrekken en de bloedsomloop verstoord raakt. Het gevolg is dat de talgproductie daalt...

Bescherm uw huid tegen de kou! Gepubliceerd op 20/01/2016 - 10h03

Je huid verwennen is 's winters geen luxe, maar een pure noodzaak. De boosdoener is natuurlijk de kou. Die verzwakt de huid, waardoor ze gemakkelijker uitdroogt. In het slechtste geval gaat ze zelfs barstjes en kloven vertonen.

Weet u hoe u uw huid ’s winters moet verzorgen? Gepubliceerd op 22/12/2017 - 11h27

‘s Winters droogt onze huid makkelijk uit . Behalve die kou is er nog de verwarming in huis, in de auto, de winkels, en die droogt de lucht uit waardoor onze huid vocht verliest . Maar daar valt iets aan te doen. Met de juiste verzorging wordt onze h...

Hoe gebarsten lippen opmaken? Gepubliceerd op 28/10/2016 - 16h07

’s Winters zien onze lippen af van de kou en het vochtige weer. Ze worden broos en soms barsten ze zelfs en komen er kloven . Verdragen ze dan geen make-up meer? Toch wel… We moeten alleen weten hoe het aan te pakken.

Meer artikels