PUBLICITÉ

Stralend voor de dag komen in hartje winter

Gepubliceerd op 11/05/2006 - 00h00
-A +A

De winter is niet mals voor onze huid, zeker niet als die bijzonder droog of kwetsbaar is. Geteisterd door kou, wind en verwarming droogt ze uit, begint ze te trekken en raakt ze geïrriteerd. En door het grote vochtverlies verliest de opperhuid een deel van haar soepelheid en elasticiteit. Vandaar dat u uw huid extra moet verzorgen en beschermen.

PUB

'Cocoonende' huidverzorging

Of u nu make-up gebruikt of niet, u moet uw huid altijd insmeren met een dagcrème, liefst een ultrahydraterende, die het water opvangt en binnen de cellen houdt, en verdamping tegengaat. Deze veeleer vette dan vloeibare crèmes beschikken over beschermende eigenschappen en zijn vaak verrijkt met vitamines. Ze werken diep in, verzachten de gevoeligste huid - of die nu droog of gedeshydrateerd is - en bevatten alle nodige voedingsstoffen om de opperhuid soepel en elastisch te houden. In enkele minuten tijd wordt uw huid weer krachtig en krijgt uw gezicht zijn glans en helderheid terug. En denk maar niet dat uw gezicht gespaard blijft als u niet buitenkomt: de verwarming doet het eveneens uitdrogen.

Een vette huid moet gehydrateerd worden

Het is een misvatting dat een vette huid geen hydraterende verzorging nodig heeft: ze kan evengoed uitdrogen. Vandaar dat ze bijzonder gebaat is met crèmes en lotions met plantenextracten die de uitgezette poriën vernauwen, de huidtextuur verfijnen en tegelijk de opperhuid grondig voeden. Denk ook aan matmakende verzorgingsproducten, die de overtollige talg opslorpen tijdens het productieproces en ervoor zorgen dat uw make-up beter houdt. U hebt last van rode uitslag door uitzetting van de bloedvaten? Gebruik dan anticouperose- of antiroodheidcrèmes, die de microcirculatie van de huid stimuleren Zeer belangrijk: doe systematisch aan preventie. Zelfs als uw huid (nog) niet uitgedroogd is, moet u ze elke dag hydrateren, zodat ze soepel blijft en haar glans behoudt. En vergeet niet dat de beste bondgenoot van uw huid water is: drink minstens 1,5 liter per dag!

Gepubliceerd op 11/05/2006 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Atopische dermatitis: oorzaken beter bekend Gepubliceerd op 10/11/2017 - 13h49

Atopische dermatitis wordt vooral bepaald door erfelijke factoren. Het proces dat de huidsymptomen veroorzaakt, is sinds kort beter bekend. De grootste boosdoener is een tekort aan filaggrine, een soort “cement” tussen de cellen.

Waarom stijgt de cholesterol in de menopauze? Geüpdatet op 20/12/2010 - 00h00

Vrouwen lopen in de menopauze meer kans om een hart- en vaataandoening op te lopen dan om borstkanker te krijgen. Dat wil nog niet zeggen dat u daarom de mammografieën voor opsporing van borstkanker moet verwaarlozen. Het is wel een goeie reden om pa...

Anticonceptie: is de ring iets voor u? Geüpdatet op 09/12/2003 - 00h00

Met een stormachtige publiciteitscampagne werd dit jaar de vaginale anticonceptiering gelanceerd. Met dit nieuwe voorbehoedsmiddel is een nieuwe speler op de markt. Tijd voor een kritische evaluatie.

Meer artikels