PUBLICITÉ

Stralend de feesten tegemoet!

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 16/12/2016 - 10h21
-A +A

Het is maar één keer Kerstmis op een jaar, en ook maar één keer oudejaar. Op die avonden willen we natuurlijk allemaal stralen, maar stel dat het feest bedorven wordt door een ontsierend puistje? Dat hoeft niet, als u deze tips volgt.

PUB

Schoonheidskuur...

De voorbereiding op de feesten met een dieet beginnen, is niet echt origineel. Maar dit dieet is er geen tegen de overtollige kilo's...Het is meer een kuur voor uw huid. Het gaat hier dus niet om calorieën, maar eerder om de levensstijl. Een paar tips:

  • Drink veel water. Het is de goedkoopste oplossing tegen puistjes, en ze is doeltreffend! U hoeft niet boven de anderhalve liter per dag te gaan, tenzij u daar zin in hebt, maar een liter per dag is het absolute minimum. Hou u eraan. U mag er soepen en kruidenthees bijtellen, maar cafeïnehoudende dranken of frisdranken niet.
  • Slaap voldoende, zoveel als u nodig hebt. U zult een frissere huidteint hebben en u bespaart zo meteen ook op middeltjes tegen wallen!
  • Mijd "rommel". We willen helemaal geen calorieën gaan tellen, maar mijd producten die zwaar verteren, en ook pure of bijna pure suiker en alcohol. Ga daarentegen volop voor "ontgiftende" producten zoals vezels en volle granen. Hoe harmonieuzer uw vertering is, hoe mooier uw huid zal zijn.

Wanneer u een evenwichtige voeding gebruikt, is uw huid ook mooier.

Reinigingsrituelen

Hou u in de weken die aan de feesten voorafgaan strikt aan de regels rond hygiëne en lichaamsverzorging: 's avonds een volledige reinigingsbeurt met ontschminker en reinigingsmelk, 's ochtends een reiniging met water en af en toe een peeling (maximum één keer per week) zijn handelingen die nu nog meer dan tijdens de rest van het jaar nodig zijn.

Laat uw dagcrème niet links liggen.

Als u vindt dat uw dagcrème niet doeltreffend is, als hij te langzaam in de huid dringt of te vet is, verander dan! Het is een van de beste investeringen die u voor uw huid kunt doen.

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 09/12/2008 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 16/12/2016 - 10h21
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Fond de teint, de basis van uw schoonheid Gepubliceerd op 16/12/2016 - 10h51

De gelaatskleur van uw dromen of eerder een carnavaleffect? De gekozen fond de teint en de manier waarop hij aangebracht is, bepaalt het resultaat van uw make-up… Het is dus uiterst belangrijk om de tint die u het beste past zorgvuldig te kiezen en h...

Voor elk huidtype, een aangepaste fond de teint Gepubliceerd op 16/09/2015 - 12h39

Fond de teint dient eigenlijk niet om er goed uit te zien, het is eerder een product dat deel uitmaakt van de esthetische verzorging van de huid. Behandelen, maskeren, hydrateren, uv-filter, anti-age: ontdek de fond de teint die u het meest geschikt...

Beauty: eerste hulp voor een mooie teint! Geüpdatet op 04/11/2008 - 00h00

Foundation aanbrengen is een basisstap voor de make-up, maar het is wel geen koud kunstje. De keuze aan producten is zo groot dat het niet voor de hand ligt om een goede keuze te maken. Maar het is een feit: een goed gekozen product kan voor een heus...

Meer artikels