PUBLICITÉ

Stoppen met sporten

Geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/07/2016 - 09h22
-A +A

Het is altijd gevaarlijk om te stoppen met sporten, want sport is echt noodzakelijk voor ons evenwicht en onze gezondheid.

PUB

Wilt u stoppen met sporten?

U moet echt goed nadenken voor u die beslissing neemt - tenzij u een sportongeval hebt gehad - , en uzelf de vraag stellen of het niet om voorwendsels gaat: te veel werk, huwelijk, kinderen, een nieuwe situatie enz.
U mag minder gaan sporten als uw sport te intens is en te veel tijd in beslag neemt, maar mag er niet volledig mee stoppen. Ofwel moet u ze in dat geval vervangen door elke dag 15 tot 30 minuten turnen thuis, of door 1 uur wandelen.
De wil om gezond te blijven, speelt daarbij een sleutelrol.

Risico's van plots stoppen

De energie-effecten van sport zijn niet alleen voelbaar tijdens het sporten, maar ook tussen de inspanningen door.
Op die manier leert uw lichaam evenveel calorieën te verbruiken als u inneemt, ook al gaat het om calorierijke producten en overvloedige hoeveelheden.

Sporters letten niet echt op hun voeding: ze bezwijken makkelijk voor frisdrank, frieten enz., omdat ze weten dat ze die calorieën toch gaan kwijtraken.

Veruit de meeste sporters die stoppen, komen op kortere of langere termijn aan, maar gewichtstoename is onvermijdelijk. Sommigen worden zelfs ronduit zwaarlijvig. Ze hadden immers helemaal niet de gewoonte hun voedingshoeveelheid te beperken, want ze verbruikten sowieso veel calorieën.

Wie aanzienlijk minder calorieën verbruikt, maar er evenveel blijft innemen, zal logischerwijze verdikken. Wie dat wil vermijden, moet zijn voeding absoluut en onmiddellijk aanpassen aan zijn nieuwe energiebehoeften, en moet met andere woorden een caloriearm eetpatroon volgen.

Het gaat hier in de eerste plaats om een mentaliteitswijziging...

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 13/07/2007 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 18/07/2016 - 09h22
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Weer sporten na de winter Gepubliceerd op 18/03/2014 - 09h27

De winter loopt op zijn einde. De dagen worden langer, er is meer licht, het zonnetje is al wat warmer… Kortom, dit is het ideale moment om weer te beginnen te sporten . Sluit u niet op in een fitnesscentrum, maar ontdek opnieuw het plezier van de bu...

Welke sportdisciplines helpen tegen stress? Geüpdatet op 20/10/2015 - 09h14

Sport is een uitstekende activiteit om stress tegen te gaan en wordt aan iedereen aanbevolen om spanningen te verdrijven. Sommige lichamelijke activiteiten , zoals yoga of tai chi, zijn meer dan alle andere geschikt om tot rust te komen en van de str...

Anorexie bij sporters Geüpdatet op 29/08/2006 - 00h00

Iedereen kan op een dag aan anorexie lijden. De ziekte komt niet alleen voor bij vrouwen, ook steeds meer mannen hebben er mee te kampen. Bij die mannen zijn er ook heel wat atleten.

Meer artikels