PUBLICITÉ

Stoppen met roken zonder bij te komen: 6 tips

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 16/10/2015 - 09h59
-A +A

Stoppen met roken is niet gemakkelijk. Bovendien gaat een rookstop vaak gepaard met gewichtstoename, wat niet helpt. En toch kan die toename van het lichaamsgewicht vermeden worden.

Wij geven alvast een aantal tips voor mensen die komaf willen maken met sigaretten zonder bij te komen.

PUB

Stoppen met roken: shop en stock!

Iemand die komaf maakt met sigaretten heeft het nog moeilijker om te weerstaan aan smakelijke tussendoortjes. De beste manier om niet toe te geven aan de trek (of het nu om chocolade, chips of kaas gaat) is om de dikmakers niet in huis te halen en ook niet op kantoor.

Laat u niet verleiden als u boodschappen doet en als u toch bezwijkt koopt u niet meer dan een beetje snoep of andere tussendoortjes. Controleer uw kasten en maak indien nodig schoon schip.

U stopt met roken? Reorganiseer uw maaltijden

Om trek en hongergevoel te vermijden bij het stoppen met roken moeten uw maaltijden groot genoeg zijn, maar ook niet te uitgebreid. Geef de voorkeur aan zetmeelhoudende producten, peulvruchten en groenten. Met andere woorden; geen maaltijd zonder brood, pasta, aardappelen, rijst, linzen, kikkererwten, enz. De lijst is behoorlijk lang wat maakt dat u voor voldoende variatie kunt zorgen.

Voor een goede transit, die wel eens verzwakt bij een rookstop kunt u systematisch kiezen voor volkoren.
Als u een maaltijd niet kunt besluiten zonder zoetigheid, dan doet u best een beroep op een zuivelproduct of fruit. Zo omzeilt u de trek in taart, chocolade of andere calorierijke desserts.

Initialement publié par Dr. Philippe Presles le 02/09/2008 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 16/10/2015 - 09h59
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Stoppen met roken brengt niets dan goeds! Gepubliceerd op 28/05/2015 - 17h06

Stoppen met roken is niet alleen belangrijk voor de gezondheid! Een overzicht van alle positieve invloeden die u zult voelen als u erin slaagt komaf te maken met die sigaret. Stoppen met roken heeft niets dan voordelen. Iedereen heeft er baat bij, op...

Stoppen met roken: actie! Gepubliceerd op 12/09/2014 - 11h26

Er doen heel wat hardnekkige misverstanden de ronde over roken en nicotinesubstituten en die kunnen ervoor zorgen dat men er niet in slaagt om te stoppen met roken. Hier is de gelegenheid bij uitstek om uw kennis te testen.

Roken: de eerste sigaret is de ergste! Geüpdatet op 25/07/2006 - 00h00

Je hoort regelmatig zeggen dat je een kind van het roken kunt afhouden door het zijn eerste sigaret alleen te laten roken, zonder zijn vrienden. Hij zal dan inzien hoe slecht het is. Dat is een echte valstrik!

Meer artikels