PUBLICITÉ

Stoppen met roken op internet: het werkt!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 22/07/2009 - 00h00
-A +A

Voor het eerst heeft een onderzoek aangetoond dat de ondersteuningsprogramma's op internet voor mensen die wensen te stoppen met roken wel degelijk resultaten opleveren. Een reden temeer om deel te nemen aan zo'n programma!

PUB

Hoe kunt u stoppen met roken via internet?


Verschillende websites bieden online hulp aan mensen die wensen te stoppen met roken. Dit lijkt vrij normaal aangezien de sigaret definitief afzweren de allerbeste beslissing is die een roker kan nemen voor zijn gezondheid. De verwezenlijking van deze beslissing is echter niet gemakkelijk. Er is dus een vraag naar steun voor diegenen die echt willen stoppen met roken. In België heeft de Stichting tegen Kanker Tabak Stop opgericht. Het gaat om een ondersteuningsprogramma dat tot doel heeft mensen te helpen bij het stoppen met roken. Het programma verschilt naargelang de roker: een roker die reeds beslist heeft wanneer hij zijn laatste sigaret zal roken, helpt men niet op dezelfde manier als iemand die zich nog goed voelt bij het roken… Het programma is gratis. U kunt zich inschrijven op www.rookstopcoach.be.

Tegen de sigaret is alles goed...


De website biedt verschillende ondersteuningsmogelijkheden:
- via e-mails worden dagelijks of wekelijks tips en aanmoedigingen automatisch toegestuurd,
- een persoonlijke agenda over online stoppen met roken,
- tests om te bepalen in welke fase van de rookverslaving of -afhankelijkheid men zich bevindt,
- enz.
Een waardevolle steun is de aanwezigheid op dergelijke websites van een forum, waarop de mensen die willen stoppen met roken hun indrukken, moeilijkheden en aanmoedigingen kunnen uitwisselen. In het geval van Tabak Stop hebt u ook toegang tot een gratis telefoonnummer (0800 111 00) waar men u in contact zal brengen met een tabacoloog.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 22/07/2009 - 00h00 "Archives of Internal Medicine", mei 2009
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Nee tegen tabak! Geüpdatet op 01/06/2004 - 00h00

Om tegemoet te komen aan de vraag van één op de drie rokers die willen stoppen, heeft ons land een Tabak Stop Lijn geopend. Ze is operationeel vanaf 1 juni 2004.

De Tabak Stop Lijn voor alle tabaksproducten Geüpdatet op 29/11/2005 - 00h00

In het Belgisch Staatsblad van 14 november 2005 werd een KB gepubliceerd dat tabaksproducenten verplicht om een nieuwe waarschuwing te vermelden op tabaksproducten: "Zoek hulp om te stoppen met roken: 0800 111 00". Een nieuw offensief in de strijd te...

Tabakstop: stoppen met roken, het kan! Geüpdatet op 16/02/2015 - 14h40

Tabakstop is te bereiken op het nummer 0800 111 00. Dat nummer staat op alle pakjes sigaretten. Alle rokers kennen het dus. De bedoeling is om telefonische hulp te bieden aan wie wil stoppen met roken . Maar wie zit er aan de andere kant van de lijn?

Meer artikels