PUBLICITÉ

Stoppen met roken met een sms’je?

Gepubliceerd door Barbara Delbrouck, gezondheidsjournaliste op 03/12/2012 - 10h49
-A +A

Valt het u moeilijk om het roken te laten? Uw smartphone kan u erbij helpen! Heel wat apps bieden vandaag coaching via sms aan.

PUB

Zin om te roken? Een sms’je geeft u een duwtje in de rug!

18h. E zet een punt achter een goed gevulde dag met een klein aperitiefje onder vrienden en meteen komt de zin in een sigaret naar boven. U kunt de verleiding amper weerstaan om er een te vragen aan uw buur!

Stel dat u net op dat moment een sms’je zou krijgen dat u eraan herinnert dat u het al 34 dagen, 3 uur, 43 minuten en 20 seconden volhoudt, dat u al 700 sigaretten overgeslagen hebt en zo 178 euro bespaard hebt en uw leven verlengd hebt met drie dagen? Dat is precies wat veel apps voor smartphones vandaag aanbieden.

 

Apps om te stoppen met roken

Zegt het u iets? Voor een coaching op uw maat moet u eerst uw profiel aanmaken. Hoeveel sigaretten u rookt, wat ze kosten, enz. Maar u moet ook zeggen waarom u wilt stoppen en wanneer u het erg lastig krijgt.

Op die manier zijn de aanmoedigende sms’jes die u regelmatig van uw coach krijgt op uw maat gemaakt: herhalen van uw motivatie, tips als u trek hebt, ademhalingsoefeningen, enz.  Of het aantal dagen dat u nog moet volhouden om met het bespaarde geld het vliegtuigticket naar de Seychellen te kopen, want dat was het doel dat u zich gesteld had toen u stopte.

Voelt u de verleiding opkomen? Met een enkele klik kunt u om de steun van een coach vragen of "een beroep doen op een vriend " (uw peter). Sommige apps nemen prompt de vorm aan van een videospel en geven u punten voor elke sigaret die u laat en een trofee als u een belangrijke kaap hebt overwonnen.

 

Post gepubliceerd door Barbara Delbrouck, gezondheidsjournaliste op 03/12/2012 - 10h49
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Tabakstop: stoppen met roken, het kan! Geüpdatet op 16/02/2015 - 14h40

Tabakstop is te bereiken op het nummer 0800 111 00. Dat nummer staat op alle pakjes sigaretten. Alle rokers kennen het dus. De bedoeling is om telefonische hulp te bieden aan wie wil stoppen met roken . Maar wie zit er aan de andere kant van de lijn?

Stoppen met roken op internet: het werkt! Geüpdatet op 22/07/2009 - 00h00

Voor het eerst heeft een onderzoek aangetoond dat de ondersteuningsprogramma's op internet voor mensen die wensen te stoppen met roken wel degelijk resultaten opleveren. Een reden temeer om deel te nemen aan zo'n programma!

Stoppen met roken: wat werkt er? Gepubliceerd op 05/06/2012 - 10h54

Er bestaat geen wonderrecept om te stoppen met roken. Stoppen met roken is lastig en elke roker moet de methode(s) vinden en toepassen die hem het beste liggen . Toch bestaan er technieken om te stoppen die bij de grote meerderheid van de kandidaten...

Meer artikels