PUBLICITÉ

Stoppen met roken geeft betere seks

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 14/11/2011 - 15h32
-A +A

Laat uw seksleven veel te wensen over en rookt u? Dan is stoppen met roken de allereerste stap die u zou moeten zetten om er weer schwung in te krijgen! Rokers lopen namelijk meer risico op verminderde seksuele opwinding, en dat geldt zowel voor mannen als voor vrouwen.

PUB

Aantal gevallen van erectiestoornissen dubbel zo hoog bij rokers

Roken werkt rechtstreeks in op de bloedcirculatie. De bloedvaten worden minder doorbloed en dat zet zich door tot in de kleine perifere bloedvaten - en dus ook de bloedvaten in de penis. Daarom is roken een van de hoofdoorzaken van erectiestoornissen.

Een daling met 25% van de doorbloeding van de penis veroorzaakt al reële erectiestoornissen. Voor de kransslagaders is er een daling met 50% van de bloedcirculatie nodig om klinische symptomen van coronaropathie zoals angina pectoris vast te stellen. De werking van de meest gebruikte geneesmiddelen voor de behandeling van erectiele dysfunctie, zoals Viagra®, bestaat er dan ook in om de bloedtoevoer in de bloedvaten van de penis te bevorderen.

Het is bekend dat de vele schadelijke stoffen in tabak ook via andere mechanismes een negatieve invloed hebben op het erectievermogen.

Rokers lopen ook veel meer risico op een cardiovasculaire aandoening dan niet-rokers en ze lopen twee keer meer kans op erectiestoornissen, los van andere risicofactoren zoals diabetes.

In België kampt 28% van de mannen met erectiestoornissen. Bij rokers is dat 40%.

 

Eén sigaret volstaat al om de erectie te verstoren!

Dit vasculair probleem wordt bij rokers niet alleen op lange termijn, maar ook onmiddellijk vastgesteld. De toxische stoffen die in de rook vrijkomen, veroorzaken namelijk terstond een vernauwing van de bloedvaten, waardoor de erectiefunctie vermindert.

Met andere woorden, net voor het vrijen een sigaret roken is geen goed idee. Het komt uw seksuele opwinding niet ten goede, en ook uw adem niet!

 

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 14/11/2011 - 15h32

Universiteit van Genève, dr. Christian Rollini, Stop-tabac.ch, www.stop-tabac.ch; Swiss Society of sexology, oktober 2011.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Acht goede redenen om te stoppen met roken Gepubliceerd op 13/10/2015 - 15h11

Van rimpels tot longkanker, zonder een slechte adem en seksuele stoornissen te vergeten... Dat zijn enkele van de talrijke risico's die gepaard gaan met sigarettenrook . U vindt hieronder een weliswaar onvolledige lijst die uw motivatie kan versterke...

De sigaret of een erectie, aan u de keuze Geüpdatet op 29/04/2003 - 00h00

Algemeen lopen rokers tweemaal meer risico van erectiestoornissen dan niet-rokers. Dit risico is evenredig met het aantal sigaretten dat zij per dag roken. Voor rokers die lijden aan hypertensie wordt dat risico vermenigvuldigd met 27!

Roken en seks gaan niet goed samen! Geüpdatet op 25/05/2009 - 00h00

Roken werd vroeger geassocieerd met verleidelijk zijn. Het glamourimago van steracteurs die in filmscènes ijverig rookten, zat er zeker voor iets tussen. Vandaag krijgt roken een almaar negatiever beeld en valt ook dat verleidelijke kantje meer en me...

Roken rijmt niet met vruchtbaarheid! Geüpdatet op 05/05/2004 - 00h00

Dat roken schadelijk is voor de gezondheid, hoeven we u niet meer te vertellen. Vandaag wordt echter steeds duidelijker dat roken ook de vruchtbaarheid aantast. Een lijvig Brits rapport somt alle vruchtbaarheidsstoornissen op, zowel bij mannen als bi...

Meer artikels