Stop de hongeraanvallen en de overtollige kilo’s verdwijnen

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 11/04/2017 - 15h08
-A +A

PUB

Hongeraanvallen uit trek

Is uw hongergevoel in feite gewoon trek in iets?

Dan voelt u zich overspoeld door een sterke of minder sterke emotie en hebt u trek om iets te eten. Vaak bent u er zich niet van bewust dat die trek voortkomt uit die emotie.

Maar datgene waarin u trek hebt, is wel iets zoets, heel zoet zelfs! Geen stuk fruit, en al helemaal geen yoghurt of een hardgekookt ei, ook al zou u dat voor een hele poos kunnen vullen.

U denkt dat u honger hebt, maar als u het goed analyseert, hebt u in feite niet echt honger. Anders zou dat stuk fruit of de yoghurt of het hardgekookte ei heel welkom zijn.

 

Waar komen de hongeraanvallen uit trek vandaan?

Uit een verstoord evenwicht in uw voeding. Het evenwicht tussen de suikers (snelle suikers) en de eiwitten is zoek.

Als meer dan 5% van de calorieën die u dagelijks opneemt  door suiker wordt geleverd, overschrijdt u de dosis die voor uw lichaam aanvaardbaar is.

Bent u een vrouw en doet u zelf de aankopen voor uw normale, dagelijkse 2000 calorieën? Weet dat 25 g suiker (100 calorieën) de juiste dosis is (1 g suiker = 4 calorieën). Lees de verpakking van de producten waar u makkelijk naar grijpt als u zin hebt in iets zoets. Lees ook de etiketten op de dranken die uw dorst alleen maar erger maken en op de industrieel bereide desserts waarmee u uw maaltijd beëindigt. Bereken dan wat u dagelijks aan suiker naar binnen werkt.

Al die suiker verstoort de ingewikkelde chemische processen in uw lichaam. Het zorgt ervoor dat u er almaar meer eet en het zorgt ervoor dat uw bloedsuikerspiegel constant op en neer gaat. Die chemisch gestoorde toestand ontregelt ook uw eetgewoonten. Als u net iets zoets gegeten of gedronken hebt, stijgt uw bloedsuikerspiegel en u zult zelfs als het etenstijd is geen honger hebben. 

 

Initialement publié par Paule Neyrat le 27/04/2011 - 08h22 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 11/04/2017 - 15h08
Bekijk dit artikel
PUB