PUBLICITÉ

Stoofpotje van eekhoorntjesbrood

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 30/11/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Recept Stoofpotje van eekhoorntjesbrood: Ingrediënten voor 4 personen


1 kg eekhoorntjesbrood
1 dikke snee (100 g) bayonneham
5 teentjes look
¼ bosje platte peterselie
1 eetlepel ganzenvet
1 glas witte wijn
1 glas gevogeltebouillon
zout
versgemalen peper

Bereiding


Maak het eekhoorntjesbrood schoon. Snij de steeltjes af en hak ze fijn. Snij de bovenkant in vier of zes stukken, al naargelang van de grootte.
Snij de ham in blokjes.
Pel de teentjes look en plet ze met de platte kant van een mes. Was de peterselie, dep hem droog, stroop de blaadjes af en hak die grof.
Laat het ganzenvet smelten in een koekenpan en stoof de versnipperde steeltjes van het eekhoorntjesbrood 5 minuten. Doe de look en de wijn erbij en stoof verder tot de wijn tot de helft is ingekookt.
Giet de bouillon erbij en laat ook die tot de helft inkoken.
Doe er nu de rest van het eekhoorntjesbrood erbij en laat nog eens 10 tot 12 minuten verder pruttelen. Doe er dan pas de ham bij en stoof nog eens 5 minuten verder, zeker niet langer. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Werk af met de peterselie, roer en dien heet op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 30/11/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ