PUBLICITÉ

Stijging van het aantal voedselallergieën: 7 verklaringen

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 16/03/2009 - 00h00
-A +A

In een tijdspanne van amper vijf jaar, is het aantal voedingsallergieën verdubbeld. In 2008 telde Frankrijk 2 miljoen mensen die het slachtoffer waren van een voedingsallergie. Vooral kinderen worden getroffen: driemaal meer dan volwassenen. Hoe is zo'n snelle, recente stijging van het aantal voedingsallergieën te verklaren?

PUB

1) Betere screening van allergieën


Zowel de professionals uit de gezondheidssector als het grote publiek worden meer en meer gesensibiliseerd voor het probleem van de allergieën en ze zijn dus meer waakzaam ten opzichte van dit gezondheidsprobleem.

2) Er wordt veel minder borstvoeding gegeven


Volgens heel wat onderzoeken, heeft borstvoeding een preventieve impact op allergieën. Toch stellen we vast dat steeds minder vrouwen borstvoeding geven en doen ze het toch, dan wordt de periode tijdens dewelke ze borstvoeding geven steeds korter.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 16/03/2009 - 00h00 Persdossier van de 3e Franse Dag van de Allergie, 24 maart 2009.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Meer en meer bijzienden Geüpdatet op 18/01/2010 - 00h00

De voorbije decennia is het aantal gevallen van myopie steeds blijven stijgen. Een fenomeen dat specialisten nog niet hebben kunnen verklaren, ook al wordt de alomtegenwoordigheid van schermen in onze maatschappij vaak als oorzaak aangewezen.

Almaar meer voedselallergieën… Geüpdatet op 03/10/2011 - 14h14

De voorbije vijf jaar is het aantal voedselallergieën verdubbeld. Hoe is die toename te verklaren en waarom krijgen vooral kleine kinderen een voedselallergie?

Meer artikels