PUBLICITÉ

Stappen zoals de Masaï, het is gezond

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 05/08/2008 - 00h00
-A +A

Een schoen die het blootsvoets lopen op zand of een zachte ondergrond nabootst, dat is wat de "Masaï" schoenen beloven. Met als resultaat: een rechtere houding en een steviger spierstelsel.

PUB

Minder uitgebalanceerde schoenen

De bedoeling van de mbt-schoenen (Masaï Barefoot Technology, genoemd naar de Oost-Afrikaanse stam van de Masaï die altijd op blote voeten lopen) is om een zekere onstabiliteit tot stand te brengen. Visueel zijn de schoenzolen naar het midden toe bol. De voet kan dus niet op een perfect stabiele manier plat op de grond rusten. Het resultaat is dat de benen, de buik en de billen harder moeten werken om het evenwicht te behouden - met een heel zachte, maar permanente stimulering van de spieren tot gevolg. Tijdens het stappen wordt de houding zo verbeterd en worden de heupen en de knieën ontlast.

Voor wie, waarom?

De Masaï-schoenen hebben in wezen dezelfde voordelen als normale stapschoenen, alleen zijn ze ietsje meer geaccentueerd. Mensen die om een of andere een lichamelijke activiteit moeten doen maar geen al te goede conditie hebben, kunnen in de beginfase geholpen zijn met iets wat licht stimulerend werkt. Maar opgelet: het is niet de bedoeling om Masaï-schoenen permanent te dragen. Een paar uur per dag is genoeg, en elke dag zult u een lichte vooruitgang kunnen vaststellen.
Omdat het om een zeer lichte inspanning gaat, zijn er weinig contra-indicaties. Toch kan het gebrek aan evenwicht bij sommige mensen leiden tot een zekere ontregeling in het inwendige oor. Met als gevolg dat men zich wat 'zeeziek' gaat voelen bij het stappen op een vaste ondergrond, een toch wel onaangename ervaring! Test de schoenen dus voor u ze koopt altijd ten minste enkele minuten.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 05/08/2008 - 00h00

Persdossier MBT

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Beachvolleybal, de zomersport Geüpdatet op 09/08/2005 - 00h00

Na een frisse duik, een dutje onder de parasol en een wandeling op het strand misschien nog een partijtje beachvolleybal? Deze fysieke activiteit is weliswaar een uitstekend idee, maar toch zijn enkele voorzorgen misschien aangewezen.

Trek uw kind goede schoenen aan! Geüpdatet op 31/08/2004 - 00h00

Tussen 9 en 24 maanden groeien de voeten van een kind snel (+2,5 cm). Tot 5 jaar groeien ze nog ongeveer 1 cm per jaar. Goede schoenen zijn dan ook bijzonder belangrijk, want onaangepast schoeisel houdt een risico in op misvormingen. Ziehier enkele t...

De schoenen die u nodig hebt: maak de juiste keuze! Gepubliceerd op 03/01/2012 - 10h52

Mode, het esthetisch aspect, de combinatie met de rest van de outfit... Het is niet altijd vanzelfsprekend om het paar schoenen te kiezen dat het best bij u past, met andere woorden het paar dat goed is voor uw gezondheid. Kiest u het verkeerde paar...

Meer artikels