PUBLICITÉ

Stalen nagels en zijdezachte handen

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 12/06/2015 - 10h16
-A +A

Handen en nagels zijn net zo fragiel als het gelaat, ze vereisen regelmatige zorg. Een paar tips om mooi te zijn van top tot teen.

PUB

De gevaren

De grootste vijanden van jonge en zachte handen zijn water, UV-stralen en onderhoudsproducten.
De eerste regel die u altijd moet respecteren als u mooie handen wilt hebben of houden: handschoenen dragen bij huishoudelijke klussen. De tweede regel is net zo belangrijk: een zonnewerend product gebruiken, zowel in de zomer als in de winter om te vermijden dat de huid van uw handen vroegtijdig veroudert. De zon bevordert namelijk het optreden van bruine vlekken die niet meteen een verjongend effect hebben!

Verplicht: hydratatie

De handen moeten natuurlijk dagelijks gehydrateerd worden. Breng ook handcrème aan na elke huishoudelijke klus en na het handenwassen. 's Avonds neemt u best de gewoonte aan om uw handen te voorzien van een voedende crème, net voor het slapengaan (leg een tube crème voor de handen op uw nachttafeltje). En als u over de nodige moed beschikt kunt u na het aanbrengen van de crème katoenen handschoenen aantrekken om ze de hele nacht aan te houden. Dankzij de warmte van de handschoenen kunnen de bestanddelen van de crème optimaal werken. Het levert u de volgende morgen zijdezachte handen op!
Laat uw handen ook meeprofiteren van de restjes van hydraterende gelaatsmaskers. Als het heel koud is mag u niet aarzelen om de grote middelen boven te halen en uw handen te beschermen door het regelmatig aanbrengen van olie, zachte amandelolie bijvoorbeeld.

Initialement publié par Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste le 21/08/2006 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 12/06/2015 - 10h16
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Nagels: doe-het-zelf manicure Gepubliceerd op 05/05/2015 - 12h43

Een regelmatig bezoek aan de schoonheidsspecialiste is niet de enige manier om mooie nagels te hebben. U kunt uzelf thuis ook een manicure geven om uw nagels te verzorgen en mooier en sterker te maken.

Kleine nagelproblemen: oorzaken en remedies Geüpdatet op 28/05/2014 - 11h24

Naast de pathologische nagelaandoeningen - zoals aandoeningen veroorzaakt door een schimmel, ziekte of lichamelijk trauma - bestaan er ook allerlei kleinere nagelproblemen (zachte nagels, brekende nagels, verkleurde nagels, nagels met groeven, enz.)....

Wat te doen tegen zachte of broze nagels? Gepubliceerd op 12/06/2015 - 10h18

Zijn uw nagels te zacht of breken ze makkelijk af? Een overzichtje van wat u wel en niet moet doen om weer gezonde nagels te krijgen. Controleer tegelijk ook uw voeding of neem eventueel voedingssupplementen.

Gave handen Geüpdatet op 11/05/2006 - 00h00

Kou, zon, huishoudproducten, … : uw handen hebben veel vijanden. De huid bevat immers slechts weinig talgklieren en wordt dus van nature weinig bevochtigd. Daardoor heeft ze speciale verzorging nodig, om uitdroging, rode uitslag en irritatie te vermi...

Meer artikels