PUBLICITÉ

Sta op en beweeg! Elk uur voor de buis kost u een stukje levenskapitaal.

Gepubliceerd door Dr. Philippe Presles op 25/01/2010 - 00h00
-A +A

Het besluit van deze studie is onverbiddelijk: als u elke dag een uur televisie kijkt, stijgt uw globale overlijdensrisico met 11%. Uw risico dat u aan kanker sterft, stijgt dan meer bepaald met 9%, de kans dat u aan een cardiovasculaire aandoening sterft, neemt met 18% toe. Besluit: televisie kijken is dodelijk!

PUB

We zijn gemaakt om te bewegen!


Onze voorouders hadden geen televisie en dat was hun geluk. Maar wat deden ze dan wel? Ze bewogen in plaats van elke dag urenlang voor een scherm te zitten, of dat nu de televisie is, de pc of een spelconsole, het doet er niet toe.

Overlijdensrisico stijgt al vanaf één uur televisie per dag


De gevolgen van ons zittend leven zijn onlangs berekend door een team van Australische wetenschappers. Ze volgden bijna 9000 mensen tussen 1999 en 2006.
Al vanaf één uur televisie per dag stijgt het overlijdensrisico met 11%, de kans om aan een cardiovasculaire aandoening te sterven stijgt dan weer met 18%. Elk uur dat erbij komt, zijn de gevolgen voor onze gezondheid nog erger. Bij mensen die 4 uur per dag voor hun kleine scherm zitten, ligt het globale overlijdensrisico 46% hoger dan bij mensen die maar twee uur voor de buis zitten, het risico op overlijden aan een cardiovasculaire aandoening ligt zelfs 80% hoger.

Gepubliceerd door Dr. Philippe Presles op 25/01/2010 - 00h00 Dunstan D. et coll., Circulation, 11 januari 2010, voorpublicatie op internet.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Zonnesteek: potentieel dodelijk! Gepubliceerd op 14/07/2016 - 11h55

‘s Zomers stijgt het kwik en ligt de gevreesde zonnesteek op de loer. Een zonnesteek kan fataal aflopen en moet dus met spoed worden behandeld. We kunnen het niet genoeg herhalen: blijf in de schaduw en zoek de koelte op als de temperatuur stijgt!

Meer artikels