PUBLICITÉ

Sport is goed tegen impotentie!

Gepubliceerd door Dr. Philippe Presles op 26/08/2003 - 00h00
-A +A

Onlangs is onomstotelijk bewezen dat sporten goed is tegen erectiestoornissen. En dat ongeacht de leeftijd!

PUB

Mannen die geregeld aan sport doen, hebben minder last van impotentie dan mannen met een sedentaire levensstijl. Die vaststelling is afkomstig van een Amerikaanse studie die vanaf 1986 meer dan 30.000 mannen volgde tussen 53 en 90 jaar. De auteurs van de studie verzamelden via vragenlijsten over hun levensstijl en gezondheidstoestand voldoende informatie over hun seksleven, hun sportgewoonten, hun rookgewoonten en hun geneesmiddelenverbruik. Ze formuleren de volgende vier conclusies. 1. 33 % van de mannen had de voorbije drie maanden last van erectiestoornissen, alle leeftijden samen. 2. Erectiestoornissen nemen daadwerkelijk toe met de leeftijd: ze komen voor bij 26 % van de 50-plussers, 40 % van de 60-plussers en 61 % van de 70-plussers. 3. Sporten vermindert de kans op impotentie:

  • mannen die drie uur per week joggen, verminderen hun risico op erectiestoornissen met 30 % in vergelijking met sedentairen;
  • aan lichaamsbeweging doen, vertraagt de eerste tekenen van impotentie met ongeveer tien jaar;
  • omgekeerd verhogen roken, overmatig alcoholverbruik en meer dan 20 uur per week tv kijken het impotentierisico.
4. Ook overgewicht is een risicofactor: de proefpersonen met een Body Mass Index (BMI) boven de 28,7 lopen 30 % meer risico om impotent te worden dan proefpersonen met een BMI onder de 23. Ook diabetes en bepaalde geneesmiddelen (antidepressiva of bètablokkers, die gebruikt worden tegen hypertensie) zijn risicofactoren.

Bewegen is hoe dan ook beter voor uw seksleven dan voor het scherm blijven plakken. Die vaststelling hangt nauw samen met de vasculaire oorzaak van impotentie. Volgens dr. Eric Rimm, co-auteur van de studie, zouden erectiestoornissen zelfs een goede graadmeter kunnen zijn voor het risico op hart- en vaatziekten, doordat ze zoveel factoren gemeen hebben.

Gepubliceerd door Dr. Philippe Presles op 26/08/2003 - 00h00 Rimm Eric et coll., Harvard University, Boston, Massachusetts, augustus 2003.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
De sigaret of een erectie, aan u de keuze Geüpdatet op 29/04/2003 - 00h00

Algemeen lopen rokers tweemaal meer risico van erectiestoornissen dan niet-rokers. Dit risico is evenredig met het aantal sigaretten dat zij per dag roken. Voor rokers die lijden aan hypertensie wordt dat risico vermenigvuldigd met 27!

Chi va piano, va sano Geüpdatet op 15/02/2005 - 00h00

Uit een nieuwe studie over zwaarlijvigheid blijkt dat het looptempo - van wandelen tot hardlopen - niet noodzakelijk recht evenredig is met het percentage gewichtsverlies bij zwaarlijvige kinderen. Het komt er vooral op aan te bewegen!

Een obscuur lustobject... Geüpdatet op 09/11/2004 - 00h00

Volgens sommigen zou sport goed zijn voor van alles en nog wat, waarmee de positieve rol ervan fel overdreven wordt. Zo dicht een Amerikaanse studie sport dezelfde kwaliteiten toe als Viagra…

Meer artikels