
- Soort :
- hoofdgerechten
- Ingrediënten :
-
600 g sperziebonen
2 tomaten
1 witte ui
1 teentje look
5 tot 6 takjes basilicum
1 eetlepel olijfolie
zout
versgemalen peper
PUB
Bereidingvan de sperziebonen op zijn Provençaals
Top de sperziebonen en was ze. Kook ze 10 minuten in licht gezouten kokend water. Schrik ze onder ijskoud stromend water en laat ze goed uitlekken.
Ontvel de tomaten. Snij ze in vieren, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Pel de ui en hak die heel fijn. Pel het teentje look en versnipper het. Stroop de basilicumblaadjes af en snij ze met een schaar in grote snippers.
Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de ui en de look goudbruin.
Laat de sperziebonen goed uitlekken en doe ze met de tomaten in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Roer voorzichtig en stoof nog eens 2 minuten. Doe er het basilicum bij.
Meng, giet in een schotel en dien op.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist
le 17/08/2009 - 00h00
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist
le 07/06/2016 - 11h49
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ