Spannende jeans en lippenbalsem: mode en gezondheid gaan niet altijd samen

Gepubliceerd door Hélène Joubert, gezondheidsjournaliste op 21/09/2015 - 15h19
-A +A

PUB

Geweven polsbandjes: echte bacteriënhaarden

Bij geweven polsbandjes is het soms de gewoonte om een wens te doen als je ze vastmaakt. Maar die wens komt pas uit als het bandje vanzelf loskomt. En dat gebeurt vaak na maanden van douchen, zweten, eten, enz. Ook de polsbandjes van festivals worden vaak nog lang na het evenement gedragen. Microbiologe Alison Cottel van de universiteit van Surrey in Groot-Brittannië heeft ontdekt dat ze twintig keer meer bacteriën bevatten dan de meeste andere kledingstukken. Ze onderzocht de polsbandjes van het rockfestival van Reading (in Groot-Brittannië) in 2013 en ontdekte dat er bijna stafylokokken en negenduizend microkokken in zaten! Een goeie raad dus aan de festivalgangers onder u: haal die polsbandjes zo snel mogelijk weg, zeker als u in de catering of de medische sector werkt!

Gepubliceerd door Hélène Joubert, gezondheidsjournaliste op 21/09/2015 - 15h19

(1) Fashion victim: rhabdomyolysis and bilateral peroneal and tibial neuropathies as a result of squatting in ‘skinny jeans’. J Neurol Neurosurg Psychiatry jnnp-2015-310628 Published Online First: 23 June 2015 ; (2) http://www.dailymail.co.uk

D’après des entretiens avec le Pr Brigitte Dréno, chef de service de  Dermatologie et directeur de l’Unité Thérapie Cellulaire et Génique (CHU de Nantes), membre du Groupe Expert Acné (GEA) et le Dr Jean-François Van Cleef, médecin vasculaire membre de la Société Française de Phlébologie et chef de service de médecine vasculaire de l'institut Arthur Vernes (Paris).

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB