PUBLICITÉ

Spaghetti, marmelade van aubergines met basilicum

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 28/08/2012 - 09h51
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
25 minutes
Ingrediënten :

4 kleine of 2 grote aubergines
1 witte ui
1 teentje look
2 tomaten
2 soeplepels olijfolie
2 takjes basilicum
2 soeplepels Xeresazijn
200 gr spaghetti
zout, versgemalen peper
PUB

Bereiding van Spaghetti, marmelade van aubergines met basilicum

Schil de aubergines en snij ze in grote stukken.

Schil de ui en snij in kleine stukjes.

Schil en plet de look.

Was de tomaten, snij ze in twee en druk elke helft om te pitjes eruit te halen.

Zet een kookpot met water op het vuur om de spaghetti te koken.

Verwarm een kookpot met 2 soeplepels olijfolie. Doe de ui en de look erin en laat 2 à 3 minuten garen.

Voeg de aubergines en tomaten toe, roer goed en voeg een klein glaasje water toe. Lichtjes zouten.

Kook gedurende 15 minuten ongeveer en roer goed regelmatig tot de groenten een marmelade vormen.

Tegelijkertijd doet u de spaghetti in het water en laat koken zolang als op de verpakking staat.

In tussentijd haalt u de blaadjes van de basilicum, doe ze in een kom en snij fijn met een schaar.

Voeg de Xeresazijn toe in de pot met aubergines, roer goed en zet het vuur even harder om wat laten weg te koken. Proeven en op smaak brengen met peper en zout.

De spaghetti goed laten uitlekken. Doe in de pot en meng.

Voeg de basilicum toe, roer nog eens goed en serveer in de pot.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 28/08/2012 - 09h51
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ