PUBLICITÉ

Spaanse salade

Recept aangemaakt op 14/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 10/06/2014 - 15h09
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

150 gram extra fijne sperzieboontjes
250 gram asperges
2 tomaten
1/2 komkommer
200 gram gemengde sla
2 eetlepels zwarte olijven
8 kleine artisjokken in olie
12 dunne plakjes serranoham
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sherryazijn of rodewijnazijn
zout
peper
PUB

Bereiding van de Spaanse salade

Haal de eindjes van de boontjes en verwijder zo nodig de draden. Spoel de boontjes in koud water.

Was de asperges, schil ze en snij er de punten af (circa 5 à 8 centimeter). Bewaar de uiteinden en de schillen voor soep.

Kook de boontjes en de asperges beetgaar in gezouten water en spoel ze met koud water.

Was en snij de tomaten in vieren.

Schil de komkommer, snij hem in de lengte doormidden, haal de pitjes eruit en snij elke helft in dunne reepjes.

Maak de sla schoon en zwier hem droog. Doe hem in een grote kom samen met de boontjes, de aspergepunten, de komkommer en de olijven.

Vermeng de olie met de azijn en breng op smaak met zout en peper. Schep het sausje door de salade.

Schik de salade op een grote schotel en leg de artisjokken eromheen. Leg er de plakjes serranoham bovenop.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 14/06/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 10/06/2014 - 15h09
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ