PUBLICITÉ

Spa voetverzorging, lichaamsverzorging en wellness

Geüpdatet door Barbara Delbrouck, gezondheidsjournaliste op 06/12/2016 - 17h21
-A +A

De spa voetverzorging is een combinatie van pedicure, peeling, massage en een voetbad van warme paraffine. Een complete verzorging waar u heerlijk ontspannen uitkomt, met mooie en lichte voeten!

PUB

Spa voetverzorging: vier behandelingen in één

  • De spa voetverzorging begint met een esthetische pedicure.

De schoonheidsspecialiste geeft uw voeten eerst de basisverzorging: nagels knippen, hoeken afronden, nagelriemen verzorgen, velletjes verwijderen, vijlen, enz. Daarna schaaft ze de voeten om het eelt te verwijderen; deze zones met verdikte huid ontstaan makkelijk door wrijving op een aantal vaste plaatsen zoals de hielen, de grote tenen en de voetzolen.

  • Daarna volgt de peeling. 

De schoonheidsspecialiste brengt een korrelige crème aan die de dode huidcellen helpt verwijderen die zich aan de huidoppervlakte opeenhopen.

  • De volgende stap is de hydratatie.

De schoonheidsspecialiste voedt vervolgens de huid van de voeten met een hydraterende crème die dankzij de peeling dieper in de huid kan dringen. Ze profiteert ervan om de voeten een weldoende massage te geven.

  • En tot slot het sluitstuk van de verzorging: het paraffinebad.

De voeten worden één voor één in een bad van warme paraffine gedompeld. De paraffine vormt rond de voeten een afschermend laagje van lauwe was die geleidelijk aan stolt. 0m de warmte te behouden, worden de voeten vervolgens afgedekt met een badstofhandkous. De paraffinepakking kan dan 15 minuten inwerken. Het warmtegevoel in de voeten verschaft een gevoel van intense ontspanning en intussen rustig kunt u relaxeren.

Spa voetverzorging: welk nut?

Samen met de ruggengraat vormen de voeten het frame waarop ons hele gewicht rust. Het is dus belangrijk dat we er zorg voor dragen… Het ontspannen van de voeten heeft trouwens een relaxerend effect op de rest van het lichaam en op de geest.

  • De spa voetverzorging is voor iedereen geschikt, maar is ideaal voor droge voeten of voeten met kloven:
    Door het verwijderen van de dode huidcellen - dankzij de peeling - wordt de huidvernieuwing gestimuleerd en kan de hydraterende crème dieper in de huid dringen
  • Het paraffinebad verzacht de huid, maakt ze soepel en voedt ze grondig. Paraffine is een afsluitende vette stof met een erg heilzaam effect voor de huid omdat het water zo niet kan verdampen.

Praktisch:
Deze voetverzorging wordt in de meeste schoonheidscentra gegeven. Ze duurt ongeveer een uur en kost om en bij de 35 euro.
Het lakken van de tenen is niet in de behandeling inbegrepen, maar kan natuurlijk afzonderlijk worden aangevraagd.

Initialement publié par Barbara Delbrouck, gezondheidsjournaliste le 07/12/2015 - 09h43 et mis à jour par Barbara Delbrouck, gezondheidsjournaliste le 06/12/2016 - 17h21

Met dank aan het schoonheidsinstituut L’éveil des Sens (Seneffe) - www.spaleveildessens.be

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Voetverzorging: special voetbad Gepubliceerd op 08/05/2015 - 11h56

Met het mooie weer laten we onze voeten weer bloot. Toon ze en bewonder ze, maar denk eraan om eerst de huid te vernieuwen. Niets is zo goed als een voetbad om mooie voeten te krijgen voor u ze laat zien. Droge en dikkere huid: hoe gaat u te werk voo...

Een zijdezachte huid Geüpdatet op 11/05/2006 - 00h00

Uw lichaam heeft speciale verzorging nodig, want als uw huid niet elke dag gevoed wordt, dreigt ze uit te drogen. Gebruik geen schuimende producten of te agressieve gels onder de douche of in bad (u mag gerust baden, maar niet langer dan tien minuten...

Meer artikels