PUBLICITÉ

Soylent: als voedsel alleen maar een extra zorg wordt

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 02/09/2013 - 09h25
-A +A

Soylent is een product dat nog niet op de markt is, maar waar al veel over te doen is geweest.

Het is een maaltijdvervanger die volledig de plaats moet innemen van het gewone voedsel. Een blik in de toekomst.

 

PUB

Hoe werkt het?

Soylent is een poeder dat vermengd moet worden met water. De zo verkregen vloeistof bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen– eiwitten, suikers, vezels, vitamines, enz. Alles behalve vetzuren, die worden er afzonderlijk aan toegevoegd.  De bereiding vraagt alles samen amper enkele minuten en voor de rest van de dag hoeft u geen hand meer uit te steken om u te voeden. U hoeft alleen ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds uw dosis te drinken om aan een evenwichtige voeding te komen.  

Wat is het idee achter Soylent?

Rob Rhinehart, een jonge Amerikaan en de uitvinder van het product, vond dat de manier waarop we ons voeden weinig doeltreffend is. Het vraagt tijd, kost geld en creëert wereldwijd torenhoge afvalbergen. Wie zich heel evenwichtig wil voeden, moet daar trouwens goed over nadenken. Anders loert gewichtstoename of een tekort aan energie om de hoek. Voor hem is Soylent de oplossing. Het is een beigeachtige vloeistof zonder smaak (iedereen zal het dus lusten) maar waar alles in zit wat ons lichaam nodig heeft.  Zo verteld, lijkt het wel om een grap te gaan. Toch is Soylent een echt product dat tot stand kon komen dankzij een actie van crowdfunding (vraag om financiële steun aan particulieren op het internet). De actie wist meer dan 10.000 mensen te overtuigen en bracht meer dan een miljoen dollar op.  

Post gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 02/09/2013 - 09h25
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Leonid

Wat er ook van zij, de keuze van de naam van het product is niet echt gelukkig. Het roept onmiddellijk herinneringen op aan de onvolprezen SF-film Soylent Green en de daarbij behorende huivering.

Dieetfreak

Niemand kent die film lol

PUBLICITÉ
Lees ook
Nieuwe zoetstoffen of light nieuwe stijl Gepubliceerd op 01/05/2014 - 17h48

Frisdranken, koekjes, chocolade, jam... De lightproducten veroveren almaar meer de rekken van de grootwarenhuizen. Naast de grote bekende namen, met op kop aspartaam, dienen zich nu ook enkele nieuwigheden aan.

Hoe verbrand ik calorieën met en zonder sporten? Geüpdatet op 03/04/2012 - 10h50

Hoe raak ik mijn calorieën kwijt? Door nog meer aan sport te doen natuurlijk! Maar dat is niet de enige manier. Er bestaan heel veel manieren om calorieën te verbranden - hier een beetje en daar een beetje, en zoals bekend maken veel kleintjes een gr...

Moet men vegetariër worden ? Geüpdatet op 18/10/2012 - 10h42

Veeteelt vervuilt de planeet en verbruikt te veel water, de vissen verdwijnen uit de wateren, het vlees is schadelijk voor de gezondheid en zou bepaalde kankers en ziekten bevorderen. Moet men vegetariër worden om de planeet te redden en gezond te st...

Meer artikels