- Voor :
- 6 personen
- Soort :
- desserts
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 30 minutes
- Ingrediënten :
-
15 g boter
180 g pure chocolade
60 g fijne suiker
50 g cacaopoeder
60 g halfvolle melk
5 eieren
Bereiding voor soufflé van chocolade
Snij de boter in kleine stukjes en plet ze met een vork tot ze zachter worden.
Bestrijk met deze boter 6 porseleinen kommetjes van 8 tot 10 cm diameter. Strooi er wat suiker in en zet ze in de koelkast.
Breek de chocolade in kleine stukjes, leg ze in een grote schotel, doe er 50 g suiker bij en laat au bain-marie of in de microgolfoven smelten.
Doe de melk en de cacao bij de chocolade. Roer goed tot een mooie homogene massa.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Doe de dooiers bij het chocolademengsel en werk ze er met een spatel onder.
Klop de eiwitten heel stijf op en doe er helemaal op het eind 10 g suiker bij.
Doe dan geleidelijk aan het eiwit bij de chocolade en werk het er voorzichtig onder.
Vul de vormpjes met deze bereiding. Maak glad met een spatel.
Verwarm de oven op 200 °C.
Zet de kommetjes op een ovenplaat en bak 12 minuten.
Haal ze eruit, bestrooi meteen poedersuiker en dien meteen op.
Maak de soufflé vooraf klaar en bak ze net voor het opdienen in de oven.