PUBLICITÉ

Soepdieet

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 20/02/2017 - 11h35
-A +A

U hebt de keuze tussen de vetverbrandingssoep en het koolsoepdieet. Het soepdieet zou in een Amerikaans ziekenhuis uitgevonden zijn om mensen met overgewicht te doen vermageren. Sindsdien werden hierover talrijke boeken gepubliceerd, maar geen enkel door een 'ernstige' voedingsdeskundige. Elk boek stelt een verschillend recept voor en bestempelt het als een 'mirakelsoep'. Er bestaat tegenwoordig zelfs ontwaterde koolsoep die op het internet zeer duur verkocht wordt.

PUB

De principes van het soepdieet

Soep, soep en nog eens soep… Soep bij de drie maaltijden.

 • Groentesoep, ook vetverbrandingssoep genoemd: op welke manier slagen groenten erin vet te verbranden? Geen idee…
   
 • Of koolsoep, omdat kool (op miraculeuze wijze?) in staat zou zijn overtollige kilo's te doen verdwijnen.

Welke soep het ook wordt, ze moet goed gekookt hebben. De soep mag niet gemixt worden zodat ze sneller een verzadigd gevoel geeft.

Er bestaan verschillende varianten van dit soepdieet.

 • Bij een eerste variant wordt gedurende een aantal dagen (tot 14 dagen!) enkel soep gegeten.
 • Bij een tweede formule eet men één of twee kommen soep, mager vlees of vis, magere zuivelproducten en een beetje fruit. Men moet zich hierbij houden aan bepaalde menu's.
 • En dan is er nog het dieet dat bestaat uit een strikt te volgen dieetplan gedurende 7 dagen.
  Dag1: soep en fruit –
  Dag 2: soep, groenten en fruit –
  Dag 3: soep, fruit en groene groenten –
  Dag 4: soep, banaan en magere melk –
  Dag 5: soep, vlees of vis –
  Dag 6: soep, bruine rijst en olie –
  Dag 7: soep, vlees of vis en groene groenten.

 

De voordelen van het soepdieet

Wie dit soepdieet volgt, vermagert snel en eet voldoende groenten. De aanvoer van vezels, vitamines, sommige minerale zouten en water is dus ook toereikend. Een bijkomend voordeel is dat wie dit dieet volgt, (hopelijk) de gewoonte aanneemt om regelmatig soep te bereiden.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 23/05/2011 - 16h01 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 20/02/2017 - 11h35
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Afslanken: dé valkuil van de lente Gepubliceerd op 20/03/2015 - 10h06

Nu de lente begint, worden we weer overspoeld met informatie over vermageringskuren . Hoe kunnen we voorkomen dat we in die jaarlijks terugkerende val trappen?

Soep is gezond Gepubliceerd op 23/09/2015 - 12h01

Soep verdient meer dan ooit een vaste plaats op ons menu. Soep drinken is een eenvoudig, maar doeltreffend gebaar. Herfst is een ideale kans om dit gerecht in de schijnwerpers te zetten en de voordelen ervan voor onze gezondheid nog eens op een rijtj...

Astma: eet meer fruit en groenten! Geüpdatet op 20/06/2006 - 00h00

Misschien worden fruit en groenten wel dé medicijnen van dit begin van de eeuw... Na opmerkelijke resultaten met betrekking tot de preventie van kanker zijn er nu aanwijzingen dat deze producten ook doeltreffend zijn ter preventie van astma .

Meer artikels