Soep van wortelen met witloof

Recept aangemaakt op 19/01/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 14/12/2016 - 12h49
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
10 minutes
Ingrediënten :

1 kilo wortelen
1 ui
2 sinaasappels
1 eetlepel olie
1 takje tijm
1 koffielepel komijn
1 stronkje witloof
zout
peper
PUB

Bereiding voor soep van wortelen met witloof

Schraap de wortelen en snij ze in kleine stukjes.
Pel de ui en snipper ze fijn.
Schil de sinaasappels en verdeel ze in partjes.

Verwarm de olie in een kookpot en laat de ui fruiten. Doe de wortelen erbij, samen met de sinaasappels, de tijm, en het komijn. Giet er 1 liter water bij.
Laat ongeveer 30 minuten koken (15 minuten in de snelkookpan) tot de wortelen zacht zijn.

Maak het witloof schoon en snij het hart weg (bij witloof uit volle grond is dit niet nodig, dan is het hart niet zo bitter). Snij de blaadjes in dunne reepjes.

Haal het takje tijm uit de soep en mix alles tot een homogene massa.

Proef en breng op smaak. Giet de soep in een soepterrine en strooi er het fijngesnipperde witloof over.
Meng en dien de wortelsoep met witloof meteen warm op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 19/01/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 14/12/2016 - 12h49
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB